Nyíregyháza hírei

2015.01.20. 13:05

Három csillagot érdemelt a Hotel Fürdőház

Nyíregyháza - Az egyik cél az, hogy a fürdőház kihasználtsága néhány éven belül elérje az 50 százalékot.

Nyíregyháza - Az egyik cél az, hogy a fürdőház kihasználtsága néhány éven belül elérje az 50 százalékot.

Sóstón sosem áll meg az élet, itt mindig történik valami jó és új – hangzott el Nyíregyházán, a Hotel Fürdőházban rendezett sajtótájékoztatón kedden, ahol dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere beszélt a háromcsillagos szállodai minősítést kiérdemlő hotelről. A vezérigazgató elmondta: míg 2013-ban még kétcsillagos panzióként üzemelt, felújítását követően egy évvel már kiérdemelte a háromcsillagos szállodai rangot a Hotel Fürdőház, amely sokkal több, mint egyszerű szálloda. Közel 300 szempont alapján osztályozzák az elbírálás során a szállókat. Itt olyanokra kell gondolni, mint például az internet-hozzáférés, az ágymatracok minősége, a minibár, vagy például a kerekesszékeseknek az akadálymentesített közlekedés.

Simán teljesítették az elvártat

– Mi toronymagasan átléptük a minimum ponthatárt, melyet 230 pontban határoztak meg, ami önmagáért beszél. További érdekesség, hogy négy éve fürdőinkben még 70 ezer gyógykezelést végeztek, míg 2014-ben ez a szám már jóval meghaladta a 100 ezres határt, amit a hotel tovább erősíthet a jövőben. A szálló kihasználtsága folyamatosan növekszik, célunk az, hogy néhány éven belül elérjük az 50 százalékot – fogalmazott dr. Podlovics Roland.

– A turizmus a városban és a megyében fejlődik, a pozitív adatok mögött viszont kemény munka van. A fürdőház négy évre kapta meg a minősítést. A parkfürdő, az élményfürdő, a fürdőház és a tavaszra megépülő gyógyászati központ mellett még rengeteg lehetőséget hordoz még magában Sóstó, ez egy egymásra épülő komplex program – mondta dr. Kovács Ferenc.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!