Nyíregyháza hírei

2015.01.22. 16:44

Influenzajárvány: megyénkbe is megérkezett

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Megyénkben is emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Megyénkben is emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Elkezdődött az influenzajárvány az országban, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) tájékoztatása szerint a laboratóriumi vizsgálatok a legtöbb esetben az influenza A vírusát mutatták ki a beküldött mintákban. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán azt írta a honlapján, hogy három megyében – Fejérben, Nógrádban és Tolnában – már látogatási tilalmat rendeltek el.

– A múlt év 40. és az idei év 3. hete között a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területéről az OEK Légúti vírus osztályára vizsgálatra beküldött 17 légúti mintában influenzavírus jelenléte nem volt kimutatható. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról ezidáig nem érkezett jelentés, súlyos, szövődményes esetről, halálozásról nincs tudomásunk – tájékoztatta lapunkat a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének vezetője.

Még nem késő

Dr. Magyar Veronika megyei tiszti főorvos kitért arra is, hogy a jelenlegi időjárás nagyon kedvező feltételeket teremt a légúti megbetegedést okozó vírusok (közöttük az influenzavírusok), baktériumok terjedéséhez.

A megelőzéssel kapcsolatban kiemelte: még mindig nem késő az influenza elleni védőoltást kérni, az oltóanyag két hét alatt fejti ki védőhatását. További jó tanács, hogy mossunk gyakran kezet! Kerüljük a tömeget, különösen zárt helyiségben! Gyakran szellőztessünk, táplálkozzunk egészségesen, vitaminban gazdag ételeket fogyasszunk, s minden eszközzel erősítsük immunrendszerünket.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!