Nyíregyháza hírei

2015.01.21. 10:52

Sárban, latyakban lépkedők

Apagy - Az időjárási viszonyok miatt a felbontott útszakaszon csak ideiglenes helyreállításra volt lehetőség.

Apagy - Az időjárási viszonyok miatt a felbontott útszakaszon csak ideiglenes helyreállításra volt lehetőség.

– Tűrhetetlen állapot Apagyon! – tudatta szerkesztőségünkkel egy apagyi olvasónk. Fényképeket és videofelvételt is küldött, melyek szemléltették a Dózsa György utcai áldatlan helyzetet. Olvasónk nem értette, miért kell télen útfelbontással járó munkát végezni, hiszen az eredmény sártenger és járhatatlan út.

Az észrevételét eljuttattuk a település polgármesterének.

Apagyon, valamint további hét településen közös projektben szennyvízcsatorna és szennyvíztelep kivitelezése zajlik. Sajnos, egy ilyen nagyságrendű beruházás megvalósítására az uniós ciklus elszámolási határideje miatt 14 hónap áll rendelkezésre. A kivitelezési munkák 2014. augusztusban kezdődtek, a próbaüzemet 2015. január 21-én el kell indítani – kezdte válaszát Kiss István. Apagy polgármestere hozzátette: tavaly decemberben a fagymentes időjárás lehetővé tette, hogy a próbaüzemhez szükséges utcákban a csatornahálózatot kiépítsék, majd a hőmérséklet lecsökkent, a kavics és sóderbányák leálltak, a betonüzemek ilyen hőmérsékletnél nem üzemelnek. A időjárási viszonyoknak köszönhetően a felbontott útszakaszon csak ideiglenes helyreállításra volt lehetőség.

Amire tekintettel kell lenni

– Az olvadást követően és az esős idő miatt teljesen érthető a kialakult közlekedési viszonyok miatt a lakosok felháborodása és kellemetlensége, azonban a fejlesztés fontosságára tekintettel kell, hogy legyünk – hangsúlyozta a település első embere. Az érintett utcákban az utat 20 centi kavicsterítéssel és 20 centi betonnal kell helyreállítani, majd aszfaltburkolattal lezárni. A jelenlegi időjárási és talajviszonyok miatt a talaj tömörítését tökéletesen elvégezni nem lehet, a fenti munkák kivitelezésére pedig az érintett üzemek beindulását követően van lehetőség.

– Ennek ellenére a kialakult helyzetet a kivitelezőnek jeleztük, kövezéssel az ideiglenes helyreállítást újra elvégezte, a felhordott sarat eltávolította. Az érintett, valamint a szomszédos utcákban is elkezdődik a végleges helyreállítás, aminek további feltétele volt a lefektetett csatornahálózat sikeres műszaki átadása – említette Kiss István.

KM-BM

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 21-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!