Nyíregyháza hírei

2015.02.10. 10:37

Idősziget csokibolt nem csak ínyenceknek

Nyíregyháza - ,,Csokoládé. Szerelem. Öröm, mámor, szellem, misztikum. Minden, ami az embert valaha mozgatta a világban.”

Nyíregyháza - ,,Csokoládé. Szerelem. Öröm, mámor, szellem, misztikum. Minden, ami az embert valaha mozgatta a világban.”

Rejtett vágyakat, gátlásokat és az élet bátor élvezetéhez vezető utakat szabadít fel csokoládéboltjában a szép asszony, Vianne. Csodálatos érzéke van ahhoz, hogy a betérők személyiségéhez, titkos álmaihoz tökéletesen passzoló ízeket készítsen – ez az esszenciája a Joanne Harris Csokoládé című regényének. Nem csak a filmre vivőket szippantotta be a kelta istennők bájitalainak, a maják különös afrodiziákumainak világa, a szerelmeseket is, akiknek Valentin-napra elhagyhatatlan a csokoládé ajándékozása, fogyasztása.

A legnagyobb csokiválaszték

Az igazi csokoládérajongók egy minőségi csokiboltba indulnak. Nyíregyháza kedvelt üzletének, a Pazonyi úti Tescóban csalogató Nemes Édességek Boltjának különleges törzsvendégei vannak. A magas kakaótartalom, a marcipán, a fehér- vagy a tejcsoki köti ide őket.

– A hely szelleme arra szolgál, hogy itt jól érezze magát a vásárló, szívesen időzzön nálunk, szívesen vásároljon. Ehhez biztosítjuk a körülményeket, Nyíregyháza legnagyobb minőségi csokiválasztékát, és adjuk szívünket, lelkünket – jegyzi meg Nemes Csilla tulajdonos.

Az angol vidéki stílust idéző polcok, fiókok közben hol innen, hol onnan kínálják fel kincseiket – emitt pezsgő vagy likőr folyik a csokiból, amott katicák, bohócok, tündérkirálylányok csivitelnek –, jobbra dekortárgynak is beillő dobozok rejtenek különleges élményeket, másutt igényes táska jár a válogatáshoz, de itt vannak a régi idők csokijai is. Az olasz pralinék, belga kézműves csokik, ecuadori kakaókülönlegességek, spanyol tengeri sós, rózsaszirommal ízesített ínyencségek világában tévedni, rosszul választani lehetetlen.

A felfedezés ajándéka

– Az ízesített csokik titka az arányokban rejlik. Mindig megmarad a valódi csokiíz. A különleges, hirtelen vad párosításnak tűnő fűszerek csak finoman, elegánsan fedezhetők fel a levendulás, indiai csípős-fűszeres, vagy epres-borsos csokoládékban – közli, kóstolás közben adagolja ezt a szupertitkos információt az üzlettulajdonos. Olyan örömmel fogadja vendége felfedezéseit ebben a világban, mintha az is külön ajándék lenne, hogy másokkal is megoszthatja csokoládé szeretetét. Enélkül ugyanis nem lehet csokiboltot nyitni.

– Sokan tudják, hogy a csokoládé minősége az alapanyagon és a feldolgozási eljáráson múlik. Minden, ami itt kapható, a legnevesebb csokoládégyárakból, vagy kis csokoládémanufaktúrákból kerül a polcainkra. A legkiválóbb minőségű, válogatott kakaóbabból, színtiszta kakaóvajból – természetesen hidrogénezett növényi zsírok nélkül (!) – előállított csokoládéinkból szívesen készítünk ajándékkosarakat, amibe egy kis lekvár, különleges teakeverék, vagy kávé is belefér. Valentin-napra külön készülünk, de a szerelmesek ünnepére is kizárólag valódi, minőségi alapanyagokból ajánlunk meglepetést. Ebben szerintem benne van a törődés, a figyelmesség, az egyediség, egy apró, varázslatos luxus a rohanó hétköznapokban.

Hétvégén is nyitva vannak

A Nemes Édességek Boltját hétvégén is nyitva találják a nyíregyházi Tesco áruház üzletsorán. Hétköznapokon sem szűkös a nyitvatartási idő; ha ajándék kell, 9-től 20 óráig lehet vásárolni. Ha felmutatják Kelet Hűségkártyájukat, 10 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak.

A kedvezmény érvényes az édességbolt szolgáltatásaira is – például céges ajándékok, esküvői köszönő ajándékok, édességcsomagok, ajándékkosarak rendelése.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!