Nyíregyháza hírei

2015.02.18. 13:29

Népi dallamok és ritmusok Nyíregyházán

Nyíregyháza - Több száz énekes és táncos produkcióval készülnek a nagyszabású verseny nevezői.

Nyíregyháza - Több száz énekes és táncos produkcióval készülnek a nagyszabású verseny nevezői.

Tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézménye és a Vásárhelyi László AMI a Vécsey-Vásárhelyi kamara néptánc- és népdaléneklési versenyt Nyíregyházán.

A ma már az egész országban népszerű, rangos találkozóra minden eddiginél több nevezés érkezett, az idén Magyarország 28 településének 33 együttese, egyesülete, általános, közép- és művészeti iskolája összesen 115 produkciót, 456 versenyzőt nevezett, 339 táncos és 117 énekes lép színpadra.

A verseny február 20-án, pénteken 10 órakor kezdődik a Vécsey-iskola tornacsarnokában, s rangos szakmai zsűri értékeli a táncosokat (dr. Sándor Ildikó, a Magyar Táncművészeti Főiskola docense, Kökény Richárd, Harangozó Gyula-díjas táncművész, Maródi Attila Nívódíjas néptáncpedagógus) és az énekeseket (Majorosi Marianna, a Kossuth-díjas és Prima Primissima-díjas Csík Zenekar énekesnője, Brecskáné L. Nagy Éva, a Vécsey-iskola ének-zene tanára, Kubinyi Júlia, Junior Prima-díjas népdalénekes, a Fölszállott a páva vetélkedő döntős szólistája).

A verseny szervezői meglepetésműsorral is készülnek, melyben tehetséges fiatalok lépnek fel, valamint a NYUNYIC (Nyugdíjas Nyírségesek Clubja) „öreg” táncosai és gyermekeik a Nyírség Táncegyüttes 40 éves jubileumi gálaműsorának egyik sikerszámát adják elő. A jó hangulatról az énekesek és a táncosok mellett a Szikes Zenekar gondoskodik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!