Nyíregyháza hírei

2015.02.04. 15:41

Szegény embert a láng is nyúzza: mindenét elpusztította a tűz

Nyíregyháza - Amit nem a tűz, azt a víz tette tönkre az amúgy is nehéz sorsú nyíregyházi férfi otthonában.

Nyíregyháza - Amit nem a tűz, azt a víz tette tönkre az amúgy is nehéz sorsú nyíregyházi férfi otthonában.

„Lakhatatlanná vált a leégett Korong utcai ház” – adtuk hírül lapunk januári számában. A tűzoltók több járművel indultak a Popovics Attila lángokban álló otthonához, és mindent megtettek, hogy elfojtsák a tüzet, amelyet feltehetően a magára hagyott vegyes tüzelésű kályha okozhatott.

Az épületből előtörő füstöt a szomszédok látták meg, az egyedül élő házigazda már csak arra ért haza, hogy mindene semmivé lett, az otthona volt, nincs. Amikor felkerestük, könnyeivel küszködve mutatta meg a romos, lakhatatlanná vált házat, és a háta mögött lévő kis nyári konyhát, amelyben jelenleg meghúzza magát.

– Ez a helyiség épen maradt, de itt se fűtés, se villanyáram. Mindenem odaveszett a tűzben, a ruháim, a bútoraim, az ágyam, a könyveim, a személyes holmijaim. Annyi ruhám maradt, ami éppen aznap rajtam volt. Az egyik utcabelimtől kaptam egy kabátot, egy használt ágybetétet, azon aszom, és egy paplant, azzal takarózom a hideg szobában – mutat „kincseire” Attila, akitől beszélgetésünk alatt megtudom: a nyolcvanas évek végén Tengizben dolgozott a tanult szakmájában, villanyszerelőként, majd a nyíregyházi papírgyár foglalkoztatta évekig.

Míg tudott, élt a felkínált közmunka lehetőségével is, egy óvodában volt udvari munkás, mindenes. A szülei és a bátyja halála óta egyedül él, nem maradt senkije, akire számíthatna most, élete legpokolibb időszakában.

Csak segítséggel sikerülhet

– A 22 ezer forint, amennyit most kapok, éhen halni is kevés, nemhogy boldogulni. Szeretnék újra dolgozni, akár közmunkában is. Egyedül képtelen vagyok rendbe tenni a nyári konyhát, lebontani a leégett otthonom, eltakarítani a romokat. Abban sem vagyok biztos, hogy ilyen időjárási- és életkörülmények között a tavaszt megélem. Bármilyen segítséget, felajánlást elfogadnék, hiszen szó szerint semmim sem maradt – fordult olvasóinkhoz kérésével Popovics Attila.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!