Nyíregyháza hírei

2015.02.07. 11:05

Varázsfuvola – nyírségi varázshangokkal

Nyíregyháza - Ha egy üzlet beindul, nincs megállás, az egyik megrendelés hozza magával a következőt. Így van ez a kulturális életben is.

Nyíregyháza - Ha egy üzlet beindul, nincs megállás, az egyik megrendelés hozza magával a következőt. Így van ez a kulturális életben is. A Budapesti Fesztiválzenekar a Pro Musica Leánykar 17 tagjával adott több nagy sikerű koncertet januárban Amerikában, s a művészeti együttes karnagya, Fischer Iván úgy döntött, hogy az együttműködést folytatni kell a Cantemus Kórussal.

A zenekar Mozart: Varázsfuvola című operáját szeretné teljes egészében bemutatni a Művészetek Palotájában márciusban három alkalommal, s a darabban szereplő három fiú alakjának megformálására nyíregyházi énekesekre gondolt.

A Cantemus fiú vegyeskarból kiválasztott fiatalokat – Szabó Hunort, Kiss Benedeket, Tomasovszki Mártont – csütörtökön hallgatta meg Fischer Iván, s elégedett volt a legények teljesítményével.

Az ifjú énekesek itthon megtanulják a szólamukat, s majd február végén próbálnak együtt a zenekarral. Bár a jövő még messze van, de a Budapesti Fesztiválzenekar a tervek szerint a Varázsfuvolát előadja majd Abu Dzabiban, valamint több európai fővárosban is – természetesen a nyíregyházi srácok közreműködésével.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!