így dolgoznak

2019.10.05. 13:26

Drogozás közben beszél pénzek visszaosztásáról a kispesti szocialista képviselő

Karácsony Gergely és Gajda Péter kispesti szocialista polgármester képviselőjelöltje fehér por adagolása közben beszél korrupcióról és pénzek visszaosztásáról a Hír Tv birtokába jutott felvételen.

Korrupcióról, visszaosztásról beszélgetnek fehér por adagolása közben a kispesti szocialisták a Hír TV Informátor című műsorához került felvételeken. AZ MSZP-s Gajda Péter kispesti polgármester emberei több órán keresztül beszélgetnek egy idén nyáron készült felvételen.

A Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi- és hangfelvételeken a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő. A politikus többek között olyan állításokat fogalmazott meg, hogy „aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza” – idéz a felvételből a Mandiner.

Lackner a kerület 7. számú választókerületében indul az ellenzéki összefogás jelöltjeként, plakátján az MSZP logója mellett támogatóként ott van a DK, a Párbeszéd és a Momentum is. A politikus jelenleg a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság elnöke és a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke.

Az egyik videófelvételen az is látható, ahogy Lackner épp egy „kólának” nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot, amelyet később egy tányéron kezd el kiporciózni bankkártyája segítségével.

Az MSZP-s politikus meglepő állításokat tesz képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról is. „Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle” – mondta Lackner, aki Kránitz vagyonát 200-250 millió forintra taksálta.

Lackner Csaba egyébként jó barátja Gajda Péternek. Gajda közösségi oldala szerint pár évvel ezelőtt még közös vadvízi evezésen is részt vettek, de a Hír Tv felvétele szerint rendszeresen fociznak is együtt.

Lackner ahogy idén, úgy tavaly is Karácsony Gergely mellett kampányolt közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában