Ország-világ

2020.08.16. 16:28

Áldozatsegítő hálózatot épít ki a kormány

Ingyenes, 24 órás vonalat és központokat létesítenek.

Pécs, 2020. június 29. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Pécsi Áldozatsegítõ Központ megnyitóján 2020. június 29-én. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

„A magyar kormány legfontosabb célkitűzése az, hogy minden egyes magyar állampolgár tudja, hogy biztonságban van, és hogyha bűncselekmény áldozatává válik, akkor tudja, hogy van segítség” – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán közzétett videójában, amelyben a hazai áldozatsegítés és áldozatvédelem rendszerének fejlesztéséről, valamint az áldozatsegítő központok országos hálózatának kiépítéséről beszélt – írja a Magyar Nemzet. Szavai szerint a hálózat kiépítésének távlati célja, hogy a lehető legközelebb tudják hozni az állampolgárokhoz a fizikailag elérhető segítségközpontot, amelyből minden egyes megyeszékhelyen lesz egy.

Varga Judit közölte: egy szakember azonnal elirányítja a segélykérő tárcsázót a legközelebbi segítségnyújtó ponthoz, a vonal ingyenes és 24 órán át hívható.

„A mi feladatunk ezekben a központokban, hogy mindenképpen a személyre szabott, abban az adott helyzetben bajban lévő állampolgárnak a legmegfelelőbb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Ez lehet adott esetben egy jogi segítségnyújtás, lehet azonnali pénzügyi segély, de lehet pszichológiai, hosszú távú segítségnyújtás is. Nagyon szeretném, ha egyetlen gyermeknek, se felnőttnek nem kellene bántalmazást elszenvednie” – hangsúlyozta a miniszter.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Pécsi Áldozatsegítő Központ megnyitóján 2020. június 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában