Áramkimaradás

2023.12.24. 14:33

Háztartások ezrei maradtak áram nélkül az erős havazás miatt Szlovákiában

Mintegy 18 ezer háztartás maradt áram nélkül az erős havazás miatt Közép-Szlovákiában – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség vasárnap.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: justkgoomm

A besztercebányai és breznóbányai járásokban a legrosszabb a helyzet, többszáz trafóállomás került működésképtelen állapotba, ezekben a járásokban 10 ezer háztartás van áram nélkül – pontosított a regionális áramszolgálató (SSD) szóvivője. Hozzátette: az elmúlt órákban a Felső-Vágmentén, Árvában, Túrócban és a Zsári völgyben is számos áramkimaradást jelentettek és a várható olvadás miatt újabb problémákra kell számítani.

A szóvivő elmondta: 

mivel a helyreállítási munkálatok jelentős része erdei és hegyi terepen zajlik, a munkálatokkal nehezen haladnak, és a teljes helyreállítás akár napokat is igénybe vehet.

A régióban a hétvégén kezdődött erőteljes havazás miatt már szombaton több ezer háztartás maradt áram nélkül, és a kialakult helyzet a havazás folytatódása miatt vasárnapra virradóra tovább romlott. Jelenleg a besztercebányai, a zsolnai és az eperjesi megyékben másodfokú meteorológiai figyelmeztetés van érvényben, és az ország déli és délnyugati részét leszámítva csaknem mindenütt folytatódó havazást jeleznek a meteorológusok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában