Választások

2024.02.08. 09:38

A fővárosi baloldali pártok elbizonytalanodtak Karácsony Gergelyt illetően

Nincs konszenzus a baloldalon a főpolgármester-jelölt személyét illetően: a Jobbik saját jelöltet indít, hasonlóra készülhet az LMP is, Gyurcsányék Karácsony Gergelyt támogatják, az MSZP pedig Tüttő Kata jelöléséről vizionál.

MW

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere

Forrás: Ripost

Fotó: Bánkúti Sándor

Mi az oka annak, hogy egyes ellenzéki pártok elhatárolódnak a főpolgármestertől? Valós csata zajlik a baloldalon, vagy csak kommunikációs harcról van szó? Kinek kedvez a baloldal megosztottsága Budapesten? Többek között ezekről kérdezte a Magyar Nemzet ifj. Lomnici Zoltánt, a Századvég jogi szakértőjét.

Kommunikációs harcnál többről lehet szó. Nyilvánvalóan van egy olyan igény is az ellenzéki térfélen, hogy Gyurcsányt és terhes politikai örökségét, a rossz kormányfői emlékét hosszú távon meg kell haladnia a balliberális tábornak. A tendencia azonban fordított, a DK megalapítása óta erősödik, és folyamatosan szívja fel az MSZP és a baloldali mikropártok politikusait

– állapította meg az intézmény jogi szakértője, akit a főpolgármesteri jelöltállítás körül zajló baloldali szembenállásokról kérdezett a lap.

Ifj. Lomnici Zoltán elmondta: Karácsony Gergelynek valós párttámogatottsága nincs, így a pár százalékos pártok tudják, hogy a regnáló főpolgármester mögé csak akkor éri meg beállni, ha támogatják a – baloldali viszonylatban – jelentősebb pártok is.
A Magyar Nemzet teljes cikke ITT FOLYTATÓDIK!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában