Hirdetés

2023.12.11. 00:00

Lezárult a Csengeri Ipari Park fejlesztésének II. üteme

Csenger Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be TOP-1.1.1-15 IPARI PARKOK, IPARTERÜLETEK FEJLESZTÉSE felhívásra „Csengeri iparterületek fejlesztése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00011).

PR cikk

A projekt 100%-os intenzitású támogatás mellett az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 764 526 487 Ft értékű vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. 

A projekt kiemelt célja egy új logisztikai csarnoképület felépítése volt, ezzel az üzleti infrastruktúra bővítése a településen, valamint az iparterületen a működéshez szükséges közművek, közlekedési útvonalak kialakítása volt.

 Mind az önkormányzati tulajdonú ipari területet érintő ingatlanokon megvalósuló alapinfrastruktúra fejlesztések elvégzése, a gáz-, és közvilágítási hálózat kiépítettségének bővítése, mind a részben önkormányzati, részben állami tulajdonú ingatlanokon az ipari park elérhetőségét megteremtő utak fejlesztése és felújítása, továbbá a 400 m2 alapterületű, önkormányzati tulajdonon megvalósuló logisztikairaktár épület kialakítása elérte célját.

 

 A beruházással megvalósított fejlesztések egyaránt erősítik az önkormányzati tulajdonú iparfejlesztés céljára szolgáló szabad területek kihasználhatóságát, és a már az ipari parkban betelepült vállalkozások érdekeit, lehetőségeit. Az iparterületen újonnan felhúzott 400 m2 alapterületű, földszintes kialakítású, funkciója szerint logisztikai raktár csarnoképület került kialakításra, amelyben kialakításra került egy iroda- és szociális helyiségeket tartalmazó épületrész is. A logisztikai raktárépület alap közművek ellátásával víz-, elektromos- csatorna-, és gázfejlesztéssel került megvalósításra. 

 

A belső úthálózat megvilágításának biztosítása érdekében közvilágítási hálózat került kiépítésre az Ipari Parkban meglévő utak két fő szakaszán, a meglévő transzformátor állomásokon került kialakításra a közvilágítási vezérlés és a fogyasztásmérés. Az iparterület megközelítését is szolgáló, több útszakaszt is érintő utak kerültek felújításra 3000 méter hosszon, amellyel a biztonságos és terheléscsökkentő közlekedés valósult meg. A megvalósult fejlesztés átadási ünnepségén Forján Zsolt, Csenger Város polgármestere köszönetét fejezte ki a kormányzat, valamint Kovács Sándor országgyűlési képviselő felé a projekt támogatásáért, illetve megköszönte a projekt lebonyolítását végző menedzsment és a kivitelező cég munkáját. 

A polgármester elmondta -

A beruházás fontos mérföldkő Csenger életében, hiszen jelentős mértékben hozzájárul a város iparszerkezetének modernizálásához és fejlődéshez. Mi sem bizonyíthatja ezt jobban, mint az hogy az új üzemcsarnokban már a Szatmár Zoo Kisállateledel és felszerelések áruháza és logisztikai központja kezdte meg működését.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!