Nyírpazony

2021.05.03. 12:05

Kihívások és lehetőségek községünk életében

A koronavírus és az általa okozott világjárvány hatása példa nélküli.

Még csak fel sem mérhető teljesen, hogy mekkora változást hoz településünk életében, ám mégis ez ösztönzi leginkább községünk képviselő-testületét a változtatásra. Átértékelni az elkezdődött évet a tavalyi, szintén rendhagyó esztendő után. Meghatározni azokat a feladatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy növeljük a hatékonyságot és emellett szűkítsük a lakosság és munkavállalók terheit.

Jóllehet most nincs könnyű helyzetben az ország, a lakosságra, az önkormányzatokra is több teher hárul, mégis előre tekintőnek kell lenni, új megoldásokat keresni, hiszen ezt kívánja mindannyiunk érdeke. Vitathatatlan, hogy az önkormányzatnak mindent meg kell tennie azért, hogy a település működése és fejlődése biztosított legyen, hiszen a járvány előbb utóbb elmúlik, és remélhetőleg mihamarabb visszatér minden a megszokott mederbe.

Dubay László polgármester
Fotó: Máté János

Talán most mutatkozik meg leginkább, mennyire hasznos a Miniszterelnökség által a Magyar Falu Program keretében meghirdetett pályázatsorozat, amelynek keretében önkormányzatunk is sikeres pályázatokat tudhat magáénak. A napokban érkezet meg az a Ford 9 személyes kisbusz, teljes felszereléssel, rámpával a mozgáskorlátozottak számára, amelyet házi segítségnyújtás, orvosi ellátáshoz való jobb hozzáférés érdekében pályázott az önkormányzat 14.069.999, – Ft értékben. A szolgáltatás biztosítását eddig egy 2012 évben megpályázott tanyabusszal láttuk el, ami már több mint hat éve folyamatosan üzemel. 264000 kilométernél is többet tett meg a gépjármű, ezért a karbantartási költségei jelentősen megnőttek. A jelenlegi helyzetet figyelembe véve mindkét buszt a védekezésre, a lakosok részére gyógyszer kiváltására, szükséges élelmiszerek beszerzésére, a mindennapi teendők ellátásának megkönnyítése érdekében működtetjük.

Rendhagyó módon, településünk honlapján, virtuálisan „adjuk át” községünk új játszóterét, hiszen a pandémia miatt a csoportos rendezvények megtartására pillanatnyilag nincs lehetőségünk. Talán mégis ez írja le leginkább, hogy az élet nem áll meg, gondolnunk kell a felnövekő nemzedékre is. 5 millió forintot nyert községünk közterületi játszótér fejlesztésére. A járványhelyzet miatt bevezetett korlátozások ellenére bízunk abban, hogy – betartva az egészségügyi előírásokat – örömmel keresik majd fel községünk legújabb színfoltját a településen élő kiskorúak és ezzel az új játszótérrel tovább gazdagíthatjuk mindennapjaikat. Fontos gyermekeink jóléte és az ehhez szükséges feltételek megteremtése (Családi Napközi kialakítása, óvodafejlesztés, sószoba kialakítása, a jelenleg is folyamatban lévő, 28 fős bölcsőde építése, iskolai tálalókonyha kialakítása), hiszen ők jelentik nekünk a jövőt: ha kiegyensúlyozottan, boldogan, igényeiket kielégítve élik meg ezt az időszakot, ők is tovább tudják majd adni a következő generációnak az így szerzett jó tapasztalataikat.

Szintén faluprogramos pályázat kertében újult meg két útszakaszunk: a Szabolcs és Széchenyi utca új aszfaltburkolatot kapott és padkarendezés is történt. A Belügyminisztérium által kiírt pályázat keretében újult meg az Ady Endre utca aszfaltburkolata, buszmegállója is.

Ez úton is szeretnénk megköszönni a lakosságnak a kivitelezési munkák alatt tanúsított segítő hozzáállásukat, türelmüket, Köszönjük, hogy a jelenlegi helyzetben is fegyelmezetten, a megoldást keresve, segítő szándékkal támogatják munkánkat.

Dubay László

polgármester

Nyírpazony

(PR)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában