Hirdetés

2022.01.12. 15:25

Miért van fontos szerepe a légkondicionálásnak az autóiparban?

Az autógyártás folyamata közel sem annyira egyszerű, mint ahogy elsőre gondolnánk.

Forrás: lpv.hu

Számtalan olyan apróság van, amire oda kell figyelni, hiszen ezek mind-mind befolyásolhatják az elkészült járművek minőségét, működését. 


 

Az egyik ilyen fontos szempont a megfelelő levegőminőség biztosítása. Sajnos már a legkisebb eltérések is olyan komoly hibákat okozhatnak (mint például rozsdásodás, gyártási probléma), amely komoly anyagi károkat okozhat a tulajdonosok számára. 


 

Ennek elkerülésére jó szolgálatot tehet egy páramentesítő készülék. Na természetesen nem az otthoni használatra szánt berendezés, hanem olyan, amelyet kifejezetten ipari használatra terveztek, hiszen ez sokkal nagyobb teljesítménnyel bír. 


 

De vajon miért fontos még a páramentesítők alkalmazása az autóiparban? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat! 


 

Légkondicionálás a termelésben


 

Az autógyártás során minden esetben biztosítani kell a megfelelő körülményeket, hiszen ellenkező esetben a járművek minősége eltérhet a várttól, vagy pedig olyan hibák keletkezhetnek, amelyek komoly károkat okozhatnak. 


 

A levegő páratartalma, a hőmérséklet, illetve a por olyan tényezők, amelyeket például mindenképp érdemes kordában tartani. Sajnos ezek a tényezők mind-mind az autók meghibásodásához vezethetnek, amely eladhatatlanná teszi az árut. 


 

Akár öntödékről, gyártóvonalakról vagy lakkozóüzemekről van szó, biztosan találunk olyan készüléket, amely segít optimális szinten tartani a levegő minőségét. Ezek a páramentesítő, légtisztító és fűtő készülékek általában mobil vagy fixen telepített változatban is elérhetőek, ezáltal még személyre szabottabb megoldásokat találhatunk. 


 

Párátlanítás a raktárakban


 

A túlságosan magas páratartalom nem csak a gyártósorokon okozhat problémát, de az elkészült járműveket is érintheti. 


 

Ha a pára lecsapódik, és a járműveket víz éri, akkor a bonyolult elektronikai szerkezetek könnyedén meghibásodhatnak, ami komoly gondokat okozhat eladás során. De természetesen a pára az autó külső borításában is kárt tehet - ezt nyilván senki sem szeretné megvárni! 


 

Szerencsére az ipari párátlanító készülékek ugyanúgy alkalmazhatóak raktárakban is. Érdemes szakértő segítségét kérni, hogy mely változat a leginkább hasznos számunkra! 


 

Mérőeszközök az optimális páratartalomért


 

A levegő pára- és portartalma folyamatosan változik. Épp ezért fontos, hogy mindig tisztában legyünk az aktuális értékekkel. Ebben a különböző mérőeszközök lehetnek segítségünkre, mint például a Thermohygrométer, Anemometer, Pyrométer, hőkamerák és adatrögzítők. 


 

Ha tehát az autógyártás területén tevékenykedünk, és eddig gondot okozott számunkra a levegő megfelelő minőségének biztosítása, érdemes elgondolkodni azon, hogy beszerezzünk egy ipari párátlanító készüléket. Biztos, hogy nagy hasznunkra lenne!

 

PR-cikk


 

Címkék#alh_szon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában