Hirdetés

2022.02.21. 09:40

Vászonképek - a legfontosabb információk egy helyen

Ha a családi emlékeket különleges módon szeretnénk megőrizni a falainkon, akkor eszünkbe juthatnak a vászonképek.

Forrás: vaszonkepmanufaktura.hu

De az is lehet, hogy ezelőtt még nem is hallottunk erről a csodálatos dologról. 


Amennyiben ebben gondolkodunk, érdemes előtte pár információt megismerni róluk!


Honnan ered a vászonkép, mi is az tulajdonképpen?


Elkészítési technológiáját tekintve nem a világ legbonyolultabb művelete. Az általunk kiválasztott fotókat az ezzel foglalkozó vállalkozások egy adott méretű vászonra rányomtatják. Ezután bekeretezik nekünk, és mi boldogan vihetjük haza, esetleg adhatjuk ajándékba egy szerencsés illetőnek. 


Mivel a választásunk tartós lesz, és sok éven át el fog minket kísérni, így érdemes előtte kicsit beleásni magunkat a témába. A vászonkép eredete nagyon régi időkre nyúlik vissza. Már az ókorban, illetve a középkorban is megjelent a fára, illetve falra való festés. 


A vászon, mint a festmények alapja pedig a XVI. század óta ismert. Komfortos használatának köszönhetően rendkívül gyorsan elterjedt, hiszen nem tudott olyan módokon, és olyan könnyen megsérülni, mint a fa. 


Rendkívül nagy előnye volt még a mobilissága, így a vászon segítségével hordozhatóvá is váltak a képek. Ezek mind nagy előrelépések voltak a festészet evolúciójában.


A vászonképek világa manapság


A megélt pillanataink egyszeriek és megismételhetetlenek. Néhány azonban olyan szép közülük, hogy mindig szeretnénk emlékezni rájuk. Erre nyújtanak tökéletes megoldást a Vászonkép Manufaktúra vászonképei, melyeket a falra kirakva újra és újra megélhetjük a boldogságot. Biztosan mindenkinek vannak olyan lementett fotói, melyek élete fontos eseményeinek emlékét őrzik. 


Legyen akár egy családi, párkapcsolati esemény, esetleg munkabeli öröm, akármelyiket ezek közül hosszabb időre is a szívünkbe zárnánk. Hangulatuk pedig teljesen más érzetet ad, ha nem papíralapon, hanem festményt imitáló formában őrizzük őket. 


A készítés módszerének köszönhetően ez a folyamat elérhetővé válik számunkra. A vászonra való nyomtatás modern technológiájának hála pedig csodálatos festményhatás érhető el.


Az ideális kép kiválasztása - vajon hogyan kell?


Sokak számára fogós kérdés lehet, hogy pontosan milyen típusú fotót is érdemes kiválasztani erre a felhasználási célra. Általában főként az általunk favorizált falikép összepasszolását a célhelyiséggel, annak színeivel érdemes vizsgálni. A vászon pontos elhelyezéséhez számtalan formátum és méret áll rendelkezésre.


A szoba fényviszonyait figyelembe véve például mérlegeljük azt, hogy inkább sötétebb vagy világosabb színvilágú fotót érdemes-e kitenni. 


Klasszikusan az a bevett szokás, hogy kisebb helyiségben a kisebb, míg tágasabb terekben a nagyobb képek mutatnak jól. A fénykép kihelyezésének magasságánál pedig általában a szemmagasság az, ami a legideálisabb választásnak mondható. 


Bármilyen is legyen a megálmodott vászonkép, biztosan kivitelezhető egy megbízható szolgáltatónál.

 

PR-cikk


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában