Hirdetés

2022.11.22. 11:04

Hogyan válassz téli sportruházatot?

Ahogy beköszönt az ősz és ezzel együtt a borult és esős idő, egyre több futó dönt úgy, hogy ebben az időszakban már nem vállalja be ezt a sportot.

Pedig futni télen is lehet, csak meg kell hozzá találni a megfelelő ruházatot. Kezdőknek ez komoly fejtörést okozhat, hogy vajon mire lesz szükség 0 fok körüli időjárásban. Nem kell azonban túlzásba esni, hiszen mozgás közben meleged lesz, tehát nagykabátot biztosan nem kell felvenned.

Forrás: www.borgo.hu

Ebben a cikkben segítünk, hogyan válassz téli sportruházatot!

Erre figyelj téli futás esetén!

A hidegebb idő beálltával főként a kezdők vagy a téli időszakban eddig nem futók részére nagy kihívás megtalálni a meleg felszerelést. A Borgo.hu férfi sportruhái között azonban biztosan akad olyan kiegészítő, aminek hasznát tudod venni. Ezek a darabok kiváló választások a kinti mínuszokra, amikor már nem elegendő egyetlen póló és nadrág. Bár nyáron nagyon vonzó rövidnadrágban sportolni a szabadban, novemberre sokan elveszítik a motivációjukat.

Mondjuk nem biztos, hogy télen érdemes elkezdeni a futást, főleg nem egy otthoni szabadidőruhában. Hamar rá fogsz jönni, hogy ennek az öltözéknek megvannak a korlátai. A fotelben bár nagyon kényelmes egy jogging, pár kilométer után bele fogsz izzadni, egyre nehezebbé válik, könnyebben meg is fázol. Ráadásul egy igen komoly szél esetén nem véd meg, sok helyen dörzsölni fog, ezzel sérüléseket okozva neked.

Mit tud egy jó minőségű sportruha?

A futóruha bár vékonynak tűnhet, pont ebben rejlik az előnye, hogy nem nehéz, mégis megóv futás közben. A technológiai fejlődés tehát a sportruhákat is elérte, legyen szó nadrágokról, felsőkről, pulcsikról vagy dzsekikről egyaránt. Ezek felveszik az alakod formáját, ezáltal kényelmesen tudsz bennük mozogni.

Egy jó futóruha olyan szálakból készül, ami segíti a nedvességet elvezetni, így sokkal kisebb az esély arra, hogy megfázol, ráadásul nem fogja kellemetlenül hűteni a hátadat sportolás közben. Emellett hosszú távon megtartják az alakjukat, méretüket, rugalmasságukat, így nem kell havonta újat venned.

 

Mikor és mit érdemes felvenni?

Szögezzük le, hogy az öltözéked tőled függ, hiszen nem mindenki ugyanannyira fázós, ráadásul lehet, hogy már rég hozzászoktál a téli futáshoz, így kevesebb réteg is elegendő lehet. Az átmeneti időszakban 18 és 8 fok között elegendő egy hosszú nadrág - a bátraknak rövid -, illetve egy vékony póló mellénnyel, esetleg egy hosszú felső, ami nem túl vastag. Ilyenkor még az a lényeg, hogy ha kimész, akkor egy kicsit fázol, de mire mozgásba lendülsz, ez megszűnik.

8 fok alatt már nem árt egy aláöltözet, egy pulcsival, alulra pedig egy átmeneti nadrág. Ahogy hidegebbé válik az idő, a vékonyabb felsőket felváltják a téliesített darabok, amik belül bolyhosak. Ha viszont már fagypont körül alakul a hőmérséklet, akkor muszáj lesz a nadrágot lecserélni egy téli futónadrágra, illetve választani egy külön ilyenkor használatos zoknit, ami a lábadat is óvja. Nem árt egy fülvédő és egy kesztyű sem. 
 

Címkék#alh_szon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában