Hirdetés

2022.11.11. 12:43

Konténeres szállítás kerti hulladék esetében

Életünk során rengeteg szemetet, hulladékot termelünk.

Forrás: kontenerrendeles.org

Ez megkerülhetetlen és alapból nincs is vele gond, amíg gondoskodunk a helyes elszállításról és feldolgozásról, újrahasznosításról. Átlag emberként ezek közül általában csak az elsőre van ráhatásunk, a szállításra. Vannak tevékenységek, amelyek a megszokotthoz képest jóval nagyobb mennyiségű hulladékot termelnek, mint máskor.

Mi a teendő zöldhulladék esetében?

A válasz egyszerű: konténeres szállításra van szükség. Természetesen ez némi magyarázatot is igényel, mivel a válasz ugyan könnyű, de a kivitelezése során már oda kell figyelni pár kritikus pontra. Elsőként tisztázni kell azt, hogy a konténerrendelést nemcsak magánszemélyek vehetik igénybe, hanem önkormányzatok, vállalkozások és társasházak egyaránt.

A zöldhulladék egy visszatérő probléma: szezononként kell egy nagyobb fűnyírást végezni mind a kertünkben, mind a közterületeken. Mindemellett még ott van az is, ha a fák kinövik az élőhelyüket, vagy veszélyessé válnak például a közlekedésre. Ilyenkor nincs más választás, mint pár faágat levágni, egyes esetekben pedig teljesen elköltöztetni a növényt. Mindegyik művelet hulladékot termel.

Zöldhulladéknak nevezzük az ágakat, metszeteket, zöldségeket, leveleket, gyümölcsmaradványokat, valamint minden, természetesen lebomló anyagot. Otthon a kertben mindig van teendő, alakítani való, a közterületekről már ne is beszéljünk, mivel parkjaink és környezetünk tisztán tartása mindenki számára fontos. Ilyen esetekben a legjobb megoldás nem más, mint a konténerrendelés. Gyors, hatékony és pontos szállítási mód, amit mindig a megrendelő igényeire alakítanak.

Más konténer szükséges egy magánszemély kertjéhez, mint egy közterületen lévő nagyobb parkhoz. Aggódni egyik esetben sem kell, mivel a szolgáltató minden helyzetre rendelkezik megoldással.

Különbség a hulladékok között

Környezetünk védelme érdekében elengedhetetlen a zöldhulladék újrahasznosítása és ártalmatlanítása. Ezzel csökkenthetjük a károsanyag-kibocsátást, az üvegházhatású gázok mennyiségét. A zöldhulladékot minden esetben külön választják a többi, például háztartási szeméttől, ezzel csökkentve az egyes hulladéklerakók telítettségét. Magánszemélyeknek, önkormányzatoknak és cégeknek az az ajánlatos, ha már a szállítás előtt szétválogatják a hulladékokat két típusra: általános és zöld. A zöldhöz tartozik minden, ami a kertből származik és természetesen lebomlik. Az általánoshoz a kerti tárgyak, bútorok, növénycserepek, valamint ide tartozhat a talaj is.

A konténerrendelés gyors és egyszerű

A legtöbb szolgáltatóval online vagy telefonon vehetjük fel a kapcsolatot, ahol pontos információkat kell adnunk a hulladék összetételéről. Ügyeljünk arra, hogy a zöldhulladékban tényleg csak az legyen, ami oda tartozik. Bízzuk minden esetben profikra a szállítást, mivel kevesen tudják, de a kerti hulladék elszállítása is engedélyköteles. Mindig alaposan tájékozódjunk, és kérjünk segítséget.


 

Címkék#alh_szon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában