PR CIKK

2023.06.29. 09:25

Milyen egy modern nappali a friss trendek szerint?

A lakberendezési trendekben sok minden változott az elmúlt években. Természetközelibbé, kényelmesebbé és egyúttal ismét klasszikusabbá váltak a nappali berendezései is. Az otthonunk a nyugalom szigete, a nappalink pedig egy minden kényelmet kiszolgáló kuckóvá vált a sok modern és minimalista redukció után. Mik azok a jellegzetességek, amelyek meghatározzák idén a modern nappali trendeket?

Forrás: lilasgh - stock.adobe.com

Még erősebb kontakt a természettel

A sima felületek helyett a naturális textúrák váltak jellegzetessé egy modern nappali kapcsán is. A fa immár nem csak csiszolt állapotában jelenhet meg, hanem teljes valójában, a maga természetes módján, a görcseivel és repedéseivel együtt. A modern nappali bútorsorok minimalista stílusához rusztikus fafelületek és égetett hatások társulnak, amelyek harmonikusan egészítik ki a modern bútorok szögletességét. A fa mellett ismét dominál a nyers kő, a különféle növénymotívumok és a természetes anyagokból készült textilek is többek között.

Fókuszban az ősök hagyatéka

Amíg korábban a nagyitól örökölt nippeket és textileket inkább a szekrény mélyére száműztük a modern bútorok kedvéért, addig most ezek a szépségek újra előtérbe kerülnek. Egy-egy csodás emléket hordozó hagyaték vagy antik tárgy, illetve bútor igazi otthonos, pozitív hangulatot áraszt. Ráadásul, ha a család egyik igazán szeretett tagjától maradt ránk, még inkább helye van a nappaliban. Az ilyen tárgyakat könnyedén beilleszthetjük a most népszerű természetes anyagokat használó trendekbe.

Puha fotelek, klasszikus hangulatú kanapék

A jelenlegi lakberendezési irányzat szellemisége szerint az otthon értünk van, nem pedig fordítva. A nappali a mi kényelmünket kell szolgálja. Olyan tárgyakkal és hangulattal, amiben jól érezzük magunkat. Ha ezt a komfortérzetet a hatalmas és puha relax fotelek között találjuk meg, akkor ne elégedjünk meg egy minimalista darabbal. A kanapék formája is változóban. A most futó trendek visszahozták a kényelmes, nagypolgári kanapék stílusvilágát, ami duplán komfortos és meleg érzetet ad a nappalinak.

Természetes színárnyalatok és visszafogott fémes csillogás

A pasztelleken és a bézseken kívül a vidámabb színek szintén népszerűvé váltak, ahogyan a fémes felületek is újra visszatértek. Az arany különféle formákban lehet jelen a nappaliban, akárcsak a réz vagy az ezüst. Egy az antikolt fémes hatású dohányzóasztalok közül például minden bizonnyal igazi minőségi érzetet ad majd a nappalinknak.

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában