Hirdetés

2023.08.30. 12:01

A következő ciklusra is marad tennivaló

Ami néhány hónapja még tervezési, kivitelezési fázisban volt, az ma már a falubeliek javát szolgálja.

PR cikk

Tyukodon tavaly 200 millió forintból kétcsoportos bölcsőde épült, s fejlesztések az idén is folytatódnak.
– A nyár elején átadtuk az új, 100 millió forintos pályázati forrásból kialakított termelői piacot; június 1-jétől heti két alkalommal kínálhatják itt portékáikat a helyi és környékbeli árusok – újságolta Czibere József polgármester. Hozzátette: elkészült két szolgálati lakás, melyek felújítására 30 millió forintot nyertek a Magyar Falu Programban, valamint átadásra vár a megújult Védőnői szolgálat.

 

– A szolgálati lakásokban egy óvónő és egy tanár kapott helyet, mindketten másik településről érkeztek a faluba, és reméljük, hogy a későbbiekben Tyukodon fognak letelepedni – tette hozzá előrelátóan a településvezető. Igaz, hogy a védőnői szolgálatot át kellett adnunk a megyei kórháznak, mi előtte több mint hatmillió forintból állítottuk helyre az épületet. Lecseréltük a nyílászárókat, korszerűsítettük a fűtési rendszert, szigeteltünk. A gyerekekről sem feledkeztünk meg, új játszóteret kapnak, amit a tervek szerint szeptember 30-án birtokba is vehetnek. Parkolási lehetőséget biztosítunk a szülőknek, a helyeket az önkormányzat közfoglalkoztatottjai építették ki, illetve szeretnénk körbekeríteni a parkot.

Régi álma valósul meg a tyukodiaknak azzal, hogy helyreállítják a települést Nagyecseddel összekötő utat. A 300 millió forintos beruházás előkészítési munkálatai végre megkezdődhettek, és ha minden jól megy, október végére úgy Tyukodon, mint Nagyecseden be is fejeződnek.

– Több szempontból is jelentős az a projekt, egyrészt a gazdálkodók jó minőségű úton közelíthetik meg a földjeiket, másrészt lényegesen biztonságosabban juthatunk el Mátészalkára Nagyecseden és Nyírcsaholyon keresztül, mint Porcsalma–Győrtelek–Kocsord felé – magyarázta Czibere József, aki 2013 óta a polgármester a faluban. Bár már nyugdíjas korba lépett, a településen élők kérésének eleget téve még egy ciklust vállal, tehát ismét indul a 2024-es önkormányzati választásokon.

– Benyújtottuk a pályázatot szociális alapellátási központ létesítésére, ám egyelőre tartaléklistán vagyunk. Nagyon szeretnénk, ha minél előbb belefoghatnánk ebben a projektbe is, de a jelenlegi, könnyűnek nem mondható gazdasági helyzetben érthető, hogy tolódik az ilyen nagy beruházások elbírálása. Úgy tűnik, ez a következő ciklusomra marad, ahogy a „Szalay-ház” felújítása is. A család az önkormányzatnak adományozta az ingatlant, ami jelenleg falumúzeumként funkcionál. Szeretnénk az épületet helyreállítani, erre 20 millió forintot fordíthatunk.

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában