Hirdetés

2023.08.21. 15:20

Táblagépet az iskolapadba? – Ezek a tablet előnyei az oktatásban

Szon.hu
Forrás: canva.com

Máris vége a nyárnak és kezdődik az iskola. Ilyenkor minden szülő és diák az iskolaszerek beszerzésére koncentrál, azonban csak kevés bevásárlólistára kerül fel egy igazán hasznos eszköz, amivel számos egyéb jó tulajdonsága mellett rengeteg papírt spórolhatunk meg. Ez az okos kütyü a táblagép, vagy más néven tablet.

A tablet egy nagyszerű segédeszköz lehet az iskolában és az otthoni tanulás során is, ugyanis rengeteg pozitív tulajdonságának köszönhetően hatalmas segítség a diákoknak és a tanároknak egyaránt. Nézzük meg, hogy mi mindenre jó egy tablet az oktatásban!

Mobilis és könnyű 
Akár egy iPad Pro 3 vagy egy iPad Pro 5 is sokkal kisebb és könnyebb, mint egy laptop vagy egy könyv. Ez a könnyen hordozható és tárolható eszköz lehetővé teszi a diákok számára, hogy ne kelljen nehéz táskákat cipelniük.

A táska és a nehéz könyvek helyett elegendő egy tablet is, amely segítségével a tanulók könnyebben elintézhetik az összes tanulással kapcsolatos feladatukat. A tanárok is egyszerűbben és gyorsabban oszthatják meg a tananyagot és a házi feladatokat a diákokkal, ha mindenkinek van egy tablete.

Interaktív és személyre szabható

Egy tablet lehetővé teszi, hogy a diákok interaktívan tanuljanak. Például nézhetnek videókat, játszhatnak oktató játékokat, kvízeket tölthetnek ki vagy rajzolhatnak is vele.

A tablet segítségével a diákok saját tempójukban és érdeklődésüknek megfelelően haladhatnak a tananyaggal. A tanárok is könnyebben követhetik a diákok fejlődését és gyors visszajelzést adhatnak nekik.

Olcsó és környezetbarát

Egy táblagép általában olcsóbb, mint egy laptop vagy egy asztali számítógép, így több diák számára elérhető. Ez a költséghatékonyabb megoldás közelebb hozza a gyerekeket egymáshoz és tanáraikhoz.

A tablet használata segít csökkenteni a tanulók és az iskola papír fogyasztását is, mert nem kell a tananyagot kinyomtatni vagy lefénymásolni. Ebből kifolyólag a tablet segíthet megóvni az erdőket és csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást is.

PR-CIKK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában