Hirdetés

2023.12.04. 09:30

Kalóz gyerekszoba – hogyan rendezzük be tökéletesen?

A tematikus gyerekszoba kialakítása sosem könnyű feladat. Azonban nagyszerű ötlet lehet gyermekünk számára, akár meglepetésként, akár közös programként végezzük el az átalakítást. A tematikát mindenképpen gyermekünkre kell bízni, a kiválasztott téma konkrét elképzelését pedig közösen kell majd kitalálnotok.

PR cikk

Miket vegyünk figyelembe?

A tökéletes gyerekszoba megteremtése minden szülő fontos feladata. Mivel gyermekünk sok időt tölt itt, fontos, hogy kényelmes és otthonos teret teremtsünk számukra. Amennyiben igazán egyedi szobát szeretnél gyermeked számára, szuper ötlet lehet egy tematikus berendezés. Ebben a cikkben a kalóz gyerekszoba berendezéséhez találhatsz ötleteket és hasznos tippeket.

Fotó: sl1982 - stock.adobe.com

Elsődlegesen, készülj fel, hogy jó néhány bútort kell majd átalakítanod. Hiszen egy igazi tematikus szoba esetében nem elég a falakat átfesteni. Nagyobb átalakításra és igencsak sok befektetett időre számíts tehát.

Hasznos lehet a projektet lépésekre bontanod, és ezáltal az elvégzendő feladatokat listába gyűjtened. Ezzel nem csak a tervet készíted el, hanem azt is könnyedén láthatod, hogy miket kell majd beszerezned a projekthez.

Fontos továbbá a színpaletta kiválasztását sem elfelejteni. Ez nem különösen nehéz egy kalóz tematika esetében, hiszen a barna és kék színek fognak többségében dominálni. Ez a két szín nagyszerűen kombinálható, tehát mind a bútorok, mind a textíliák, mind pedig a dekoráció során bátran keverd különböző árnyalataikat.

Ideális bútorok

A nagyobb emeletes ágyakkal nagyon könnyű dolgod lesz a szoba középpontja, a kalózhajó kialakításában. Az emeletes ágy felső része tökéletes lesz egy kalóz zászló elhelyezésére. Emellett a hajó fontos része az ágyú, melyet egy keskenyebb műanyag hengerből ki tudunk alakítani – ez is tökéletes lesz az ágy tetejére. A projekt szempontjából a legjobb választás egy fából készült ágy lehet, amely tökéletes illik majd a tematikához. Valamint az ágy kiválasztásakor fontos figyelembe venni a biztonsági szempontokat. Azaz a védőkorlát meglétét, stabilitását és magasságát. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy gyermeked biztonságban aludhasson a választott ágyban.

Egy kis kreativitással egy nagyobb hajókormányt is tudtok készíteni vagy vásárolni. Természetesen a neten található megoldás gyorsabb és egyszerűbb, érdemes tehát körülnézni a lehetőségek között. Ezt az ágy oldalához igazítva teljessé teheted a képet.

A további bútorok közül is bevonhatsz néhányat a tematikába. Egy kisebb éjjeliszekrényt például átalakíthatsz egy kalóz kincsesládává. Ez is segít teljessé tenni a kalóz összhatást. Alternatívaként, amennyiben a kincsesláda nem megoldható a választott bútorral, egy régi létra a szekrény mögé elhelyezve ugyancsak beleillik a tematikába. Ebben az esetben azonban jó ötlet lehet a létrát valami aprósággal feldobni, legyen szó egy kisebb zászlóról vagy egy horgonyról.

Dekoráció

A bútorok átalakítása után már csak a megfelelő dekoráció elkészítése van hátra. Itt teljesen rád van bízva, hogy mennyi időt és energiát szeretnél rászánni a dekorálásra. Alapvetően okos választás lehet a falak kifestése. Itt nem kell különösen nehéz és részletes festményekre gondolni. Már csak egy kisebb hajó felfestése is nagyszerűen dob majd a hangulaton, esetleg egy szigettel és néhány pálmafával kiegészítve. Amennyiben azonban megvan a kézügyességed hozzá, akár egy teljes kalóz térképet is felfesthetsz. Mindezekhez könnyen találhatsz ötleteket és inspirációt különböző kreatív weboldalakon.

Fotó: Alexandr Vasilyev - stock.adobe.com

Emellett néhány plüss vagy egyéb figura beszerzése is sokat emelhet az összképen, ilyen lehet például egy színes papagáj. Valamint egy-egy nagyobb kalóz témájú plakát is jól mutathat a falon.

A SG-butor.hu oldalon minden, a projekthez szükséges bútort könnyedén megtalálhatsz. A dekorációt pedig akár te magad is elkészítheted otthon. Összességében tehát nem igazán nehéz projektről van szó, inkább csak a sok apró részlet teszi összetett feladattá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában