Hirdetés

2024.05.17. 07:27

Újabb szenzációs látványosság nyílt meg a Nyíregyházi Állatparkban

Európában is egyedülálló, ahogy bemutatják a sarkkörök állatvilágát!

PR cikk

A Jégvilág Interaktív Állatbemutató ötlete 2015-ben fogalmazódott meg, amikor Dr. Kovács Ferenc polgármester úr Nyíregyházán fogadta Orbán Viktor miniszterelnök urat és aláírták  a Modern Városok Program fejlesztéseiről szóló szerződést.

Az Állatpark csapata és a sok szakmát felvonultató mérnöki gárda össszedugta a fejét, hogy létrehozzanak  egy olyan egyedülálló sok élményt kínáló látványosságot, mely elsősorban az itt bemutatandó sarkvidéki állatok számára nyúlt ideális életteret, de igazi turisztikai attrakcióval is szolgál. A 3 évvel ezelőtt megkezdődött beruházás az építőknek is kihívást jelentett, hiszen a Jégpalota többszáz négyzetméter felületét speciális üvegtáblák borítják, míg belül van olyan hely ahol 0°C alatti hőmérsékletet kell tartani és esik a hó egész nap, máshol pedig vetítések adják a virtuális valóságot.

 

A 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik.  Zoológiai szempontból tele van állatritkaságokkal a ház, amelynek fő eleme a jegesmedve tenyészközpont, ahol egyedülálló módon a legnagyobb jegesmedve tér hűtött és 4 méter mély medencében a víz alatt is láthatják a világ legnagyobb szárazföldi ragadozóját.

Különlegesség, a Magyarországon eddig még nem látott királypingvinek 0°C körüli bemutatóterme, de másik két pingvinfajt a rajzfilmekből jól ismert sziklaugró pingvint és a meleg égövi Humoldt- pingvint is bemutatják.

A külső kifutótér elvezet minket Alaszkába és Szibériába, ahol a fehérfejű rétisas és a világ legnagyobb sas madarának számító Steller-sas figyeli a látogatókat hatalmas röpdéjükből.

A  sarki farkasok kifutórendszerébe üvegbúra vezet, ahol bepillantást nyerhetünk a falka mindennapjaiba, de megjelenik az indián táborban a kanadai őslakosok élete, mint ahogy a Klíma Kamra az inuitok világát modellezi.

Láthatjuk az iglukat , vadászó életmódjuk eszközeit, mindeközben érezhetjük a jeges szelet az arcunkon.

A rénszarvasok kifutója mellett haladva a patagóniai oroszlánfókák szigetéhez jutunk, ahol többek között a 4 mázsás hím fóka, Pepe üdvözli a látogatókat.

Az állatbemutató igazi különlegessége a Száguldó Folyó, ahol fatörzsszerű hajókban ülve a folyó sodrása visz minket végig az állatok között és az élményt tovább fokozza a vízből kiemelkedő élethű  kardszárnyú delfin figurák vagy  a hajút közepén a  10 méteres zuhatag , amin lecsúszhatunk.

 

A  Jégvilág állatbemutatóban lemerülhetünk a jeges tengerek mélyére is , VR tengeralattjáró segítségével, de a hatalmas akváriumok bemutatják élőben is a jeges tengerek halainak világát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában