Sajószentpéter hírei

2010.08.08. 21:57

Akarja látni a Sajószentpéteri Református Nagytemplomot felülről?

<p>Megteheti, köszönhetően a Nagytemplom honlapjának, illetve a képeket készítő Civertan Bt. nagylelkű felajánlásának!</p>

Sajószentpéter város legrégebbi, fennálló épülete a Református Nagytemplom. Ismerjük jól - gondolhatnánk. A valóságban mégis nagyon keveset tudunk róla. Történetéről, a falai között hat és fél évszázadok alatt zajlott, nagy jelentőségű eseményekről, a műemlék épület rejtett értékeiről. A közelmúltban régészek tárták fel a templom udvarát, elmúlt századok emlékeit kutatva, nem sokára pedig az épület falait veszik vizsgálat alá műemlékes szakemberek.

A Nagytemplomban működő gyülekezet honlapja, amely eddig is számos érdekességet, történelmi dokumentumot közölt városunkról és a templomról, néhány napja újabb, látványos anyagot tett közzé: A Civertan Bt., amely hazánk talán legnagyobb, interneten is elérhető légifotó-adatbázissal rendelkezik (www.civertan.hu), légifénykép-sorozatot készített a Nagytemplomról illetve a város temetőiről. A képek, azon túl, hogy egy szokatlan nézetből - felülről - mutatják meg a sokak előtt jól ismert területeket, több, csak a felszínen, gyalogosan nézelődő szemlélő előtt titokban maradó részletet is felfednek.

A képeket és a róluk szóló tudósítást, valamint számos újdonságot is találhat az Olvasó az alábbi címre kattintva:
http://www.sajoszentpeter.tirek.hu/hir/mutat/32065/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!