Sóstó hírei

2017.12.16. 15:09

Madárkarácsony a Sóstói-erdőben

Nyíregyháza - Madárkalács-készítésre várta a természetbarátokat szombaton az E-misszió Egyesület az erdei tornapályán.

Nyíregyháza - Madárkalács-készítésre várta a természetbarátokat szombaton az E-misszió Egyesület az erdei tornapályán.

Az esős idő ellenére is szép számban megjelent érdeklődők megismerhették a téli madáretetés alapvető tudnivalóit és az etetők leggyakoribb vendégeit. Az ünnepi alkalomra madárkalács készült, amely nem csupán a télen gyakran éhező kismadarakat segíti, hanem az erdőt is díszíti, ugyanis a marhafaggyúból és különféle magokból készült finomságot fantáziadús formákba öntötték. Az érdeklődők mindeközben ornitológus szakember közreműködésével, madárgyűrűzés keretében közel is kerülhettek az erdő téli madárvilágához.

– A téli madáretetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent a kis tollas jószágoknak a hideg és táplálékban szegény időszak átvészeléséhez – mondta dr. Szigetvári Csaba. – A szokásos és jól ismert eleségek mellett olajos magvakból, aszalt gyümölcsből és némi állati zsiradékból, kreatív ötletekkel nem csak tápláló, de szép madárkalács is készíthető.

A napraforgómag mellett diót, kölest, lenmagot, mákot és mazsolát is használunk, a kész kalácsot pedig kiszárított narancshéjakba, fenyőtobozokba töltve akasztjuk ki erdőszerte - tette hozzá a szervező egyesület elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!