Sport - Foci

2019.03.25. 11:30

Ajándékeső hullott a századosra

Nyírlugos - Dzsudzsák Balázsnak nyírlugosiak is tapsoltak a zsúfolt Groupama Arénában.

Nyírlugos - Dzsudzsák Balázsnak nyírlugosiak is tapsoltak a zsúfolt Groupama Arénában.

A világbajnoki ezüstérmes Horvátországot a budapesti Európa-bajnoki selejtezőn legyőző magyar válogatottban századszor lépett pályára a nyírlugosi kötődésű Dzsudzsák Balázs. A mérkőzés utáni nyilatkozatában elmondta: „Nagyon jól védekezett a csapat, büszke vagyok arra, hogy a kapitány lehetek, és a századik meccset elérhettem ilyen közönség előtt. A legfontosabb, hogy az a huszonháromezer ember, aki itt volt, döbbenetes hangulatot csinált. Ezért érdemes futballistának lenni”. A Groupama Arénában természetesen ott volt Balázs édesanyja, Kósa Ildikó is, aki hétfő reggel a nyírlugosi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskolában tanított. Még élénken éltek benne az előző este és éjszaka élményei.

– Szavakkal nem lehet kifejezni mindazt, amik történtek. Óriási dolog ez a mi életünkben. Balázs 12 éve mutatkozott be a válogatottban, és az ügynökétől olyan porcelánt kapott, amit rajta van az összes nemzeti együttesben lejátszott meccse. A sportszergyártó cégtől alkalomhoz illő felszámozott futballcipőt kapott. Köszöntötte az európai, a magyar és a horvát szövetség is. Rengeteg ajándékkal, ereklyével halmozták el, ez is örök emlék. Mi is felköszöntöttük. Még a múlt héten küldtünk Telkibe töltött káposztát, a válogatottnál ennek nagy sikere van. Nyírlugosról is voltak jó páran a mostani meccsen. Ha valaki látja a kapu mögött a város nevét a magyar zászlón, akkor ott az utcabeliek vannak. Balázs egyébként hétfőn visszautazott a klubcsapatához, mert pénteken már bajnokit játszik. Immár százszoros válogatottként – mondta büszkén Kósa Ildikó az óraközi szünetben.

LTL


[related-post post_id="4182142"]

[related-post post_id="4182068"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!