Sport

2008.05.01. 17:07

LABDARÚGÁS: A Barcelona 10 játékostól válhat meg a szezon végén

<p>Az AS című spanyol napilap értesülései szerint a Barcelona akár 10 játékosától - köztük Ronaldinhotól és Thierry Henry-től - is megválhat a szezon végén.</p>

A katalán alakulat a hét elején kiesett a Bajnokok Ligájából a Manchetser United ellen, így már semmilyen trófeát sem szerezhet ebben az idényben, mivel a bajnoki címért folytatott versenyfutásban már korábban alulmaradt. Sorozatban ez a második szezon, amikor a gránátvörös-kék gárda nem zsebel be semmilyen komoly címet.

Ezt a klub vezetői is megelégelték, ezért úgy határoztak, megválnak azoktól a futballistáktól, akik nem megfelelően teljesítettek a 2007/08-as idényben. A távozók névsorát még hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, de az AS úgy tudja, 10 futballistától válik meg a Barcelona.

Az elmúlt hónapokban már mindenki biztosra vette, hogy Ronaldinho továbbáll, és az AC Milanhoz szerződik, ám most lehetséges, hogy meghiúsul az üzlet, mivel az olaszok sokallják a brazil klasszis vételárát. A Manchester City viszont kész kifizetni a Barca által kért pénzt, Ronaldinho ugyanakkor kijelentette: ha elhagyja a Nou Campot, akkor Olaszországban akar játszani.

A második távozó minden valószínűség szerint Thierry Henry, aki nem tudott beilleszkedni a Barcelonába. A francia klasszis a nyáron érkezett a katalán fővárosba, de még csak megközelíteni sem tudta az Arsenalban látott formáját. Az "ágyúsok" játékrendszere nagyban különbözik a Barcelonáétól, így nem csoda, hogy Henry nem tudott beilleszkedni a csapatba. Többen tudni vélik, hogy visszatér a szigetországba, de felröppentek olyan pletykák is, melyek szerint Amerikában folytatja a pályafutását.

Decotól is kész megválni a klub vezetése, mivel a portugál középpályás viselkedése az elmúlt másfél évben sok gondot okozott az alakulatnak. Az AS értesülései szerint, Lilian Thuramnak már meg is mondták, hogy június 30-ig találjon magának új együttest, míg Edmilson a hírek szerint már előszerződést is kötött a Villarreallal.

Rafael Marquez neve is szerepel az AS listáján, bár más források úgy tudják, hogy a mexikói lehet az egyik olyan játékos, akit meg akar tartani a Barcelona. Eidur Gudjohnsen, Gianluca Zambrotta és Santi Ezquerro távozása már szinte borítékolható.

A tizes lista utolsó helyén Sylvinho áll. A brazil veterán kirúgása tűnik a legvalószínűtlenebbnek, hiszen ő az, aki segít beilleszkedni az újonnan érkezőknek, és a nehéz időszakokban lelki támaszt nyújt a társaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!