Sport

2011.06.18. 22:05

A Tigrisek megizzadtak a győzelemért

<p>Szombaton igazi kánikulában léptek pályára a Nyíregyháza Tigers és a Miskolc Steelers amerikai focistái, hogy egy mérkőzésen eldöntsék: ki jut a divízió I-es bajnokság egyik elődöntőjébe.</p>

A mintegy négyszáz néző előtt izzasztó meccset játszottak a résztvevők, minimum két-három kiló (elsősorban veríték formájában) leugrott a játékosokról.

A két gárda alapszakaszbeli meccsét az akkor is házigazda nyíregyháziak nyerték. Az amerikai edzőt felvonultató miskolciakat lelkes szurkolók is elkisérték a Tiszavasvári úti pályára. A Tigriseknél is voltak amerikai edzők, igaz csak besegítők. A nyíregyháziak ukrán légiósai a Budapest Wolves együttesében is játszanak az osztrákokkal nemzetközi pontvadászatban, cserébe a két offenz-koordinátor(a támadósorért felelős edzők) segítette Hanász Róbert és Bora Tamás munkáját.

A Tigers hamar vezetéshez jutott Hudák td-jével, igaz a jutalomrúgás nem hozott pontot. Az első negyedben a venbdégek is elértek egy három pontos gólt. A második negyedben növelte előnyét a hazai együttes, a nagyszünetben volt mit kipihenniük a játékosoknak. A második félkidőben is mindjkéz negyedet hozták a hazaiak, az utolsó etapban a kezdő irányitó Jordan már pihent, helyére Szalai állt.

Mindent egybevéve a vártnál ugyan szorosabb eredményt hozott a mérkőzés, ám így is biztosan nyertek Mészárosék az újonc borsodiak ellen. Az elődöntő július 2-án lesz annak az Újbuda Rebelsnek az otthonában, amelyik az alapszakaszban egyetlen csapatként legyőzte a Tigerst. Lesz tehát miért visszavágni...


Divízió I. Rájátszás

Nyíregyháza Tigers-Miskolc Steelesr 36-18 (6-3, 10-3, 12-6, 8-6)

A Tigers pontszerzői: Hudák és Mészáros 12-12, Lesip 6, Fazekas 6 (3+3)


Mán László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!