Sport

2011.06.29. 15:48

Porkoláb Péter dobogóra driftelt a hegyen

Parádsasvár - Az elmúlt hétvégén rendezték az I. MX Energy Mátrai Hegyi Driftet, ahol a felsőzsolcai Porkoláb Péter a harmadik helyen végzett. Nem mellékesen, először rendeztek Magyarországon hegyi úton - a Parádsasvár-Gyökeresréti útszakaszon - hegyi driftet.

Parádsasvár - Az elmúlt hétvégén rendezték az I. MX Energy Mátrai Hegyi Driftet, ahol a felsőzsolcai Porkoláb Péter a harmadik helyen végzett. Nem mellékesen, először rendeztek Magyarországon hegyi úton - a Parádsasvár-Gyökeresréti útszakaszon - hegyi driftet."Nagyon vártam a versenyt, hiszen még sohasem autóztam ilyen körülmények között." - nyilatkozta Porkoláb Péter a Borsod Online-nak. "Ahogy a szervezők ígérték, sikerült megint újat alkotniuk, amivel magasra tették a versenyzők felé azt a bizonyos lécet. Némi félelmet bennem is keltett az a tény, hogy szalagkorlátok között kellett elég nagy tempóban driftelnem, ám természetesen belevágtam!" 

Porkoláb Péter elmondta azt is, hogy 27 kanyar tarkította a pályát és 6 pontozó bíró leste a mezőny keresztbe autózását.

"Reggel utcai autóval bejártuk a pályát, megnéztük a pontozó bírók helyét, az érintési pontokat, majd később elkezdődött a versenyautóval való edzés." - emlékezett a felsőzsolcai drifter. "Nagyon technikásnak bizonyult a pálya, hiszen voltak olyan részek ahol több kanyart is egybe kellett fűzni. Voltak dőlt kanyarok és voltak hosszú bekezdések, ahol rendesen kellett húzni a kéziféket. Nagyon fogytak a gumik az autón és dél környékére már rengeteg néző volt a pályán."

Harmadik hely egy hosszú nap végén

"A betétprogramok után elkezdődött a kvalifikáció." - emlékezett a borsodi versenyző. "Az edzésen egy beforgásom sem volt, majd persze a kvalifikáció első körének első kanyarjában beforogtam.... "A második körre vissza vettem, és a 7. helyre kvalifikáltam magam. Az első csatámat György Szilveszterrel vívtam. Ezek után leszakadt az ég és nagyon csúszós lett a pálya, ami után Szilveszter nem vállalta, s így bekerültem a legjobb négy közé. Ott Tóth Gézával találtam szembe magam és hátul haladóként elég jól rátudtam autózni, majd elől haladóként is elég jót autóztam. A bírák Gézát hozták ki a győztesnek, ami azt jelentette, hogy a 3.helyet szereztem meg. Elégedett vagyok, hiszen a dobogóra állhattam egy hosszú nap végén."

Videó: Hegyi drift Parádsasváron

Ezen a hétvégén a szlovákiai Eperjesen találkozunk, ahol Európa Bajnokságon méri össze az erejét a mezőny.

I. MX Energy Mátrai Hegyi Drift (Parádsasvár) végeredménye:

1. Zahuczki Zsolt    

2. Tóth Géza

3. Porkoláb Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!