Sport

2011.07.27. 11:28

Frank: Kubica hiánya sok nézőt elvihet a Hungaroringről

Budapest - A lengyel nézők elmaradása komoly bevételkiesést jelenthet a 26. Magyar Nagydíjon - mondta a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke a 180 percben. Frank Tamás, a Nemzetközi Automobil Szövetség egyetlen magyar tagja elmondta azt is, hogy sikerült elvégezni azokat a módosításokat, amelyeket szövetség kért. 

Budapest - A lengyel nézők elmaradása komoly bevételkiesést jelenthet a 26. Magyar Nagydíjon - mondta a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke a 180 percben. Frank Tamás, a Nemzetközi Automobil Szövetség egyetlen magyar tagja elmondta azt is, hogy sikerült elvégezni azokat a módosításokat, amelyeket szövetség kért. Robert Kubica sérülése és hiánya sok nézőt elvihet a július 31-i 26. Magyar Nagydíjról, rengeteg - egyes becslések szerint akár 40 ezer - lengyel szurkoló látogatott ugyanis korábban a lengyel versenyző miatt Magyarországra – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke, a Nemzetközi Automobil Szövetség egyetlen magyar tagja.

A Hungaroring jövőjéről szólva a szakember elmondta, 2016-ig biztosan lesznek futamok az idén 25 éves pályán, amelyet Bernie Ecclestone szinte saját gyermekének tekint, és mindent megtesznek azért, hogy a szerződést meghosszabbítsák, és Magyarország később is a versenynaptárban maradhasson. Jelenleg egyébként nincs arról szó, hogy ne legyen Magyar Nagydíj, ám az is igaz, hogy több külföldi szövetség is szeretné, ha elkerülne innen a verseny - tette hozzá Frank.

Az alelnök beszámolt arról is, hogy mostanra sikerült elvégezni azokat a módosításokat, amelyeket a Nemzetközi Automobil Szövetség kért, leaszfaltozták a három bukóteret. Újabb munkákra is szükség lenne azonban, egy teljes aszfaltfelújításra, rendbe kellene hozni a főépületeket, és jócskán lenne javítanivaló a környezet infrastruktúráján is. Frank Tamás kiemelte azt is, hogy mostanra sikerült rendbe tenni a kasszát, miután a két főtulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, illetve az Ostermann Forma-1 Kft. alaptőke-emelést hajtott végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!