Sport

2011.08.25. 14:58

Kiss Pál Tamás a hétvégén Belgiumban versenyez

Belgium - Hosszú szünet után, ezen a hét végén a belgiumi SPA Ringen folytatódik a GP3 versenysorozat.

Belgium - Hosszú szünet után, ezen a hét végén a belgiumi SPA Ringen folytatódik a GP3 versenysorozat.

A Right Guard Racing motorsport program versenyzője, Kiss Pál Tamás már a helyszínen várja a pénteki szabadedzéseket.

A miskolci pilóta számára nem ismeretlen a pálya, hiszen 2008-ban, a Formula Renault 2.0 svájci bajnokság keretein belül versenyzett már itt. Csütörtökön délelőtt megvolt a pályabejárás, és egy megbeszélés a mérnökével. Délután sor került még egy versenyzői megbeszélésre és egy újabb pályabejárásra is. A hétvége érdekessége, hogy a szokásos pénteki két szabadedzés helyett csupán egyetlen edzés lesz, reggel 8.30-kor. Ez megnehezíti a pilóták dolgát, hiszen az itt begyűjtött adatokkal kell nekivágniuk a szombat reggeli időmérő edzésnek.

Kiss Pál Tamás: nem lesz könnyű

– Hosszú volt ez a szünet a Magyar Nagydíj után – mondta Kiss Pál Tamás. – Ismerem ugyan a pályát, három éve jártam itt legutóbb, de az még nagyon más volt, mert Formula Renault 2.0-val mentem. Ez most egy nagyobb autó, nagyobb tempóval. Ráadásul azóta újra aszfaltoztak néhány részt, és a bukótereket is leaszfaltozták néhány helyen. A legnagyobb meglepetés mégis az volt, hogy pont ezen a mindenki által nehéznek tartott pályán csupán egy szabadedzés lesz. Ugyanúgy két szett gumit használhatunk el, de ennyi idő alatt sem beállítani, sem megszokni nem lehet igazán az autót. Nem lesz könnyű, de mint mindig, megpróbálom most is a lehető legjobbat kihozni magamból.

ÉM-FM

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!