Sport

2011.10.28. 16:55

MKC: Sorsdöntő fellépés Orosházán

Kézilabda. Orosházán lép pályára szombat este a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Kézilabda. Orosházán lép pályára szombat este a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

A matyóvárosiak a Budapest Bank Liga 9. fordulójában 18 órától vívnak „kiesési rangadót”. Ha veszítenek, nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, ha pontot, vagy pontokat szereznek, akkor megkezdhetik a várva várt felzárkózást.

Bécsi dirigál

– A Viharsarokban egészen biztosan én dirigálom az együtttest – mondta Bécsi János, az MKC játékosa, aki megbízott edzőként egész héten vezette a gárda foglalkozásait. – Az elnökség kérésének természetesen eleget teszek és a legjobb tudásom szerint igyekszem ellátni a feladatomat.

A piros-fehérek egész héten nagyon becsületesen dolgoztak, a fiúk a tréner szerint maximálisan odatették magukat, hiszen tudják, hogy számukra sorsdöntőnek ígérkező lesz a szombati összecsapás.

– Jól ismerjük a hazaiakat – folytatta Bécsi János. – Belső embereik erősek, akárcsak beállósaik, rájuk mindenképpen nagyon kell majd figyelnünk. Nekünk védekezésben és támadásban egyaránt tudásunk legjavát kell adnunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Majd a pályán derül ki, hogy a srácok hogyan élték meg az edzőváltást és átérzik-e helyzetüket? Mindenféle variációt többször átvettünk az edzéseken, így semmi nem érhet minket meglepetésként. Pillanatnyilag nem foglalkozunk a jövővel, csak az orosháziakra koncentrálunk, aztán majd az elkövetkezendő napokban érkező új mester dönt a szakmai kérdésekben. Egy biztos: senki nem szeretné, ha Rosta István utóda 0 ponttal venné át a „stafétabotot”.

A megbízott szakvezetőből a várható eredményt is megpróbáltuk kicsirkarni, de Bécsi János erről csak ennyit közölt:

– A helytálláson azt értem, ha 1, vagy 2 pont kerül a tarsolyunkba. Fel kell kapaszkodnunk, az eddig elveszített egységeket pótolnunk kell! Az Orosháza ráadásul nem a Veszprém, hanem a verhető kategóriába tartozik.

Az MKC-ban nincs sérült, így a csapat a legjobb összetételében indul a ma esti csatába.

 

Hétfőtől Buday Ferenc

Az egykori sokszoros válogatott Buday Ferenccel megállapodott az MKC vezetése, így az ismert szakember veszi át az együttes szakmai munkájának irányítását – közölte érdeklődésünkre tegnap délben Holdoner István, a klub elnöke, majd hozzátette: az új vezetőedző hétfőn foglalja el „állomáshelyét”.

 

ÉM-KT


Elérte a végzet Rosta Istvánt, az MKC vezetőedzőjét: nem volt eredmény, ezért menesztették.


A Mezőkövesdi KC Budapest Bank Ligában szereplő – és kilenc mérkőzés után pont nélkül az utolsó helyen álló – férfi kézilabda csapatának vezetése közös megegyezéssel szerződést bontott a vezetőedző Rosta Istvánnal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!