Sport

2012.08.12. 20:18

London 2012 - Tóth Adrienn már tudja, hogyan tovább

Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója jelenti: London, 2012. augusztus 12., vasárnap (MTI) - A londoni öttusaversenyben elért eredménye, a kombinált számban mutatott teljesítménye kijelölte Tóth Adrienn számára az irányt, azt, hogy miben kell fejlődnie a következő játékokig.

Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója jelenti:

London, 2012. augusztus 12., vasárnap (MTI) - A londoni öttusaversenyben elért eredménye, a kombinált számban mutatott teljesítménye kijelölte Tóth Adrienn számára az irányt, azt, hogy miben kell fejlődnie a következő játékokig.

"Ez volt az első olimpiám, nagyon készültem rá, de egyáltalán nem izgultam - kezdte értékelését a 20. helyen zárt versenyző. - Az első két számmal teljes mértékben elégedett vagyok, a lovaglásban több volt, s a futásban is többet vártam magamtól. Nem vagyok a mezőny legjobb futója, de ennél többre vagyok képes. A mostani szereplésem kijelölte a célt a következő négy évre, hogy miben kell fejlődni".

"Sok rossz érzés van bennem, nagyon jó fizikai állapotban voltam, ez az úszásomon látszott is, de hiába, a technikai számok nem stimmeltek. Ebből le kell vonni a tanulságot, de még van előttem sok verseny" - összegzett Kovács Sarolta, aki a 33. helyen végzett.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány azt emelte ki, hogy nagyon fiatal lánycsapattal indult Magyarország, Tóth Adrienn elsőéves felnőtt, Kovács Sarolta pedig még juniorkorú.

"Saci nagyon jó formában volt, de +belenyúlt+ a vívásba, s nem tudott kikeveredni belőle, aminek egy hozzá nem méltó eredmény lett a vége. Utána olimpiai csúcsot úszott, a lovaglásban viszont megint megzavarodott, másodszorra is átugratott egy olyan akadályt, amit nem kellett volna. Adrienn nagyon szépen vívott és úszott, a lovaglásától többet vártunk. Ha az hibátlan, amire ez a ló 80 százalékban alkalmas volt, más motivációval kezdte volna a futást. Így viszont olyan helyre került, hogy felmérte, nincs mit keresnie. Ebben a mezőnyben ezzel a futással nem lehet megélni, itt már atletikus alkatú női versenyzők indulnak".

Pálvölgyi a brit szereplés kapcsán - Samantha Murray második lett - kiemelte, hogy a Németh István irányította szigetországi öttusacsapat januártól december 31-ig egy edzőtáborban él, tanul és gyakorol.

"Mi pedig megyünk egyik helyről a másikra. Ezzel együtt ezekben a lányokban megvan a képesség, hogy megerősödve a felnőtt mezőnyben is jó eredményeket érjenek el".

A szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, a férfiak teljesítményére nem lehet semmi rosszat mondani.

"Marosi olyan teljesítményt nyújtott, hogy azzal tízből hat versenyt meg lehet nyerni. Kasza a kombinált számig jól szerepelt. Őt márciusban műtötték, májustól volt terhelhető, s bár ért el szép sikereket, úgy látszik, ez a felkészülés az olimpiára nem volt elegendő".

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!