Sport

2012.09.11. 18:02

Női kosárlabda NB I - Két amerikait igazolt a DKSK

Miskolc, 2012. szeptember 11., kedd (MTI) - Két amerikai légióssal erősített a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata, amely három sorozatban is elindul a 2012/2013-as idényben.

Miskolc, 2012. szeptember 11., kedd (MTI) - Két amerikai légióssal erősített a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata, amely három sorozatban is elindul a 2012/2013-as idényben.

A klub keddi sajtótájékoztatóján Szabó Tamás elnök kifejtette: a hazai pontvadászat és kupaküzdelem mellett kilépnek a nemzetközi porondra is. Az NB I-ben a hat közé kerülés a minimális cél, de reményeik szerint bejuthatnak akár az első négybe is, és a kupában is a négyes döntőbe kerülést célozzák meg. A Közép-európai Ligában a cseh Trutnov és az osztrák Wien ellen kell helytállnia a gárdának. Ha valamelyik küzdelemsorozatban az első négy közé kerül a klub, akkor pályázik a négyes döntő rendezésére.

Az eseményen bemutatták a 23 éves, 191 centis Lenita Sanfordot és a szintén amerikai Brittainey Ravent (24 éves, 183 cm). A váratlan igazolásról Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző közölte:

"Három külföldi játékossal akartuk kezdeni az idényt. Hadzovic és Skoric mellett Sanford volt a kiszemeltünk. Hadzovic azonban sérülten tért vissza, elképzelhető, hogy műteni kell, és hónapokon keresztül nem számíthatunk rá. Ezért lépni kellett."

A szakvezetés eredetileg kilenchetes felkészülést tervezett, ám a szövetség módosította a versenykiírást, így ez csökkent. Ezért kevesebb előkészületi mérkőzést tudnak játszani, és a külföldiek is később kapcsolódhatnak be a felkészülésbe, mint ahogyan azt szerették volna.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!