Sport

2012.11.24. 19:08

Vízilabda Eurokupa - A legjobb négy közé jutott a Debrecen

Moszkva, 2012. november 24., szombat (MTI) - Kettős győzelemmel biztosította részvételét az Eurokupa elődöntőjében a Debreceni VSE férfi vízilabdacsapata, amely szombaton az oroszországi visszavágón is diadalmaskodott a Dinamo Moszkvával szemben.

Moszkva, 2012. november 24., szombat (MTI) - Kettős győzelemmel biztosította részvételét az Eurokupa elődöntőjében a Debreceni VSE férfi vízilabdacsapata, amely szombaton az oroszországi visszavágón is diadalmaskodott a Dinamo Moszkvával szemben.Gyöngyösi András együttese a múlt szerdán hazai pályán lezajlott első összecsapáson 13-9-re nyert, a negyeddöntős párharc második meccsén pedig nemcsak megtartotta négygólos előnyét, hanem még növelte is a különbséget.

 

Eurokupa, negyeddöntő, visszavágó:

Dinamo Moszkva (orosz)-Debreceni VSC 5-8 (1-2, 0-3, 2-2, 2-1)

-------------------------------------------------------------

A magyar csapat góldobói: Giorgetti 4, Varga T. 3, Weszelovszky 1

Továbbjutott a Debrecen kettős győzelemmel.

 

A csapattól kapott helyszíni beszámoló szerint a nyolcezer fő befogadására képes, az 1980-as moszkvai olimpiára épített uszoda lelátóján csupán 300 néző foglalt helyet, soraiban közel 30, Moszkvában élő és dolgozó magyar szimpatizánssal.

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték, utána azonban fordítottak a hajdúságiak. A prímet a négy találatig jutott olasz világbajnok légiós, Alex Giorgetti és a háromgólos csapatkapitány, a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás vitte, de az egész csapat jól teljesített, s a támadójáték mellett a védekezés is kiváló volt. A Debrecen összesítésben hét góllal bizonyult jobbnak, s magabiztosan lépett tovább a második számú európai kupasorozat elődöntőjébe.

Gyöngyösi András vezetőedző:

"A Debrecen első alkalommal indult el nemzetközi kupában és rögtön a legjobb négy közé jutott. Köszönettel tartozok a városnak, a vezetőségnek és természetesen a játékosaimnak. Büszkék vagyunk, hogy a cívisvárosnak és az országnak egyre nagyobb hírnevet szerzünk, immár nemzetközileg is."

 

Később:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - RN Florentia (olasz) 19.00

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!