Sport

2013.01.12. 11:18

Országpárok jelentkeztek a 2017-es hoki-vb házigazdájának

Budapest, 2013. január 12., szombat (MTI) - Németország Franciaországgal, Dánia pedig Lettországgal közösen rendezné meg a 2017-es jégkorong-világbajnokságot.

Budapest, 2013. január 12., szombat (MTI) - Németország Franciaországgal, Dánia pedig Lettországgal közösen rendezné meg a 2017-es jégkorong-világbajnokságot.A határidő lejártáig ez a két országpáros jelentkezett házigazdának a nemzetközi sportági szövetségnél az IIHF honlapjának híre szerint. A döntést májusban, stockholmi kongresszusán hozza meg az IIHF.

Németország legutóbb 2010-ben adott otthont hoki-vb-nek, akkor a gelsenkircheni nyitómeccsre, amelyet a vendéglátók legjobbjai hosszabbításban nyertek meg az Egyesült Államok válogatottjával szemben, több mint 77 ezren voltak kíváncsiak. A 2017-es esemény mérkőzéseit a kölni Lanxess Arenában, illetve a párizsi Bercy-csarnokban bonyolítanák le. A német magyarázat szerint azért választották ezúttal Kölnt, mert ott egyfelől nagyon jók a feltételek, másfelől a város közelebb van a francia fővároshoz, mint a némethez.

Lettország, a 2006-os világbajnokság rendezője a négy esztendő múlva esedékes sportági csúcstalálkozón a Riga Arenában játszatná a csapatokat, míg a dánoknál a főváros, közelebbről a Kobenhavn Arena adna otthont a vb-összecsapásoknak.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik