Sport

2013.03.26. 09:47

A jó szándék vezérelte döntést

A pénteki panaszáradat következtében az Igazgatóság jobbnak látta, ha ismét elhalasztja a megyei fordulót.

A pénteki panaszáradat következtében az Igazgatóság jobbnak látta, ha ismét elhalasztja a megyei fordulót.Elöljáróban csak annyit: olyan döntés aligha születhetett volna, ami mindenki tetszését elnyeri. Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság ugyanis –a 18. fordulóhoz hasonlatosan – a legutóbbi bajnoki kört is elhalasztotta, ez pedig megosztotta az érintett egyesületeket.

Előbbi esetben senki nem kérdőjelezte meg határozatot, elvégre az ítéletidő következtében március derekán sokkal fontosabb tényezők kerültek előtérbe (a régió számtalan településén hosszú napokig szünetelt az áramszolgáltatás, az egyéb problémákról nem beszélve...), mint a futball.

A legutóbbi verdikt azonban egyesek szerint elhamarkodott volt: ők a viharos szél dacára szombaton, majd vasárnap játékra alkalmasnak ítélték a körülményeket. Persze, ki tudta ezt péntek délelőtt, amikor – a havazással kísért hidegfront – több egyesületi vezetőt olyannyira megrémisztett, hogy felváltva telefonáltak a mérkőzések elodázása ügyében. Ebben a szituációban senki nem vonhatja kétségbe, hogy az illetékeseket nyilvánvalóan a jó szándék vezérelte, midőn újabb kényszerszünet rendeltek el.

– Péntek délelőtt rengeteg hívás, üzenet, kérés, panasz érkezett hozzánk, egyre másra sorolva a gondokat: nagyon sok településen még, vagy a vihar következében ismét nem volt áram, sok pályán megrongálódott a labdafogó háló, a kispad, továbbá a korlát, ráadásul a megy egyes pontjain egyértelműen futballra alkalmatlan volt a pálya – taglalta Barczi Róbert, megyei igazgató. – Ugyanakkor a hét végére, bár nem lett igazuk, csapadékot jósoltak a meteorológusok. Ehhez párosult az orkánszerű szél, amiben nem túl kellemes pályára lépni. Ha csupán egy-két panasz érkezett volna, azt egyedileg tudtuk volna kezelni, de ilyen tömeges problémahalmaz esetén jobbnak láttuk egységesen kezelni a bajnokságokat.

A megyei másod-, és harmadosztályú csapatokat nem éri kár, hiszen ezt a fordulót az eredetileg utolsó játéknapot követően, hét végi menetrenddel pótolják. A pénteki állapotok szerint az első osztályú meccsek közül vélhetően a fele elmaradt volna, ebben a helyzetben inkább a sűrűbb, de sokkal kedvezőbb időjárással kecsegtető májusi pótlásra voksoltunk. Ennek a pályaviszonyok mellett legfőbb oka az, hogy a megye egyben az átszervezés miatt a mezőny csaknem fele kiesésre lesz ítélve, ilyen körülmények között nem lett volna sportszerű és korrekt, ha fordulót rendezünk. Összességében a sportszerűség, a játékosok testi épségének védelme, a játéktér kímélése vezérelt minket. Még mindig jobb, hogy így alakultak a dolgok, mert a hét végén remélhetőleg száraz, megkímélt pályákon, kipihent futballisták, magas szintű teljesítményét láthatják a nézők.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!