Sport

2013.03.20. 14:12

Már a futballra is mernek gondolni...

Lassan mindenki felocsúdik az országon végigsöprő, meglehetősen nagy káoszt előidéző hóvihar okozta sokkból. Eddig a romeltakarítás jelentette a központi témát, immár pedig a futballra is mernek gondolni az illetékesek. Május 20-án pótolják a hét végén elhalasztott bajnoki forduló mérkőzéseit.

Lassan mindenki felocsúdik az országon végigsöprő, meglehetősen nagy káoszt előidéző hóvihar okozta sokkból. Eddig a romeltakarítás jelentette a központi témát, immár pedig a futballra is mernek gondolni az illetékesek. Május 20-án pótolják a hét végén elhalasztott bajnoki forduló mérkőzéseit. Persze, akadnak még meglehetősen fajsúlyos problémák. Egyre másra érkeznek a hírek, kidőlt labdafogó hálókról, víz alá került létesítményekről, ami „neccessé” teszi a folytatást. Legalábbis is késlelteti...

Ami viszont biztos: a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Igazgatóság tájékoztatása szerint a 18. fordulóban elhalasztott bajnoki mérkőzéseket valamennyi osztályban május 20-án (Pünkösd hétfőn) pótolják az érintett együttesek. Az említett időpontban, az eredetileg kiírt helyszíneken a felnőtt meccseket 17, az ifjúsági találkozókat két órával korábban kezdik.

Ugyanakkor döntés született arról, hogy a május 18-19-re beiktatott 28. fordulót – a megyei első-, másod-, illetve harmadosztályban – egységesen szombaton (vagyis, május 18-án) rendezik. A kezdési időpontok ebben az esetben is 17, valamint 15 óra.

A hét végi, 19. forduló kapcsán az Igazgatóság jelezte: amennyiben a körülmények (pálya talaja, labdafogó háló bedőlése, a pályához tartozó épületek helyzete, stb....) nem teszik lehetővé a játékot, péntek 12 óráig lehetőséget biztosít, hogy az egyesületek megegyezzenek az adott ellenféllel az – ezúttal ingyenes – időpont módosításban, amiről faxon (06-42/506-322 és 06-42/316-069)  értesítsék a szervezetet.

Érdemes tudni, hogy a megállapodás szerint elhalasztott mérkőzést 2013. június 1. előtt le kell játszani!

A további összecsapásokat – a menetrendet tartva – bonyolítják le, kivétel, ha a játékvezető mindkét csapat jelenlétében, a pályát futballra alkalmatlannak nyilvánítja! Ebben az esetben a következő a verdikt: a két gárda a helyszínen egyezzen meg a mérkőzés új időpontjában és ezt a játékvezető rögzítse a jegyzőkönyvben.

Eltiltás letöltése

Az elodázott fordulóval összefüggésben a versenyszabályzat a következők szerint rendelkezik: „A Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága által elhalasztott forduló, vagy mérkőzésein nem játszhat az a labdarúgó, aki a mérkőzés új játéknapján eltiltás vagy játékjogának felfüggesztése miatt nem rendelkezik játékjogosultsággal. Az elhalasztott forduló mérkőzéseit úgy kell tekinteni, mintha eredetileg is a később időpontjára lettek volna kisorsolva.”

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!