Sport

2013.03.21. 12:13

Ralikrossz, drift, gokart és motor

Az idén is több technikai szakág szerelmesi szurkolhatnak majd kedvenceiknek a RabócsiRingen.

Az idén is több technikai szakág szerelmesi szurkolhatnak majd kedvenceiknek a RabócsiRingen. Hol lesz a ralikrossz szezon első bajnoki futama? A RabócsiRingen! – vágnák rá azonnal a szakág szerelmesei. Nem véletlenül, hiszen tizenöt esztendeje a máriapócsi pályán indul az adott esztendő bajnoki pontvadászata. A RabócsiRing az idén is rangos rendezvényekkel rukkol ki, és több szakág bajnoki futamainak lesz a házigazdája.

Pünkösdkor is versenyeznek

Maradva a ralikrossznál, a húsvéti nyitófutama mellett a hét versenyből álló sorozat harmadik állomáshelye is Máriapócson lesz, és ünnepi, hiszen pünkösdkor rendezik. A ralikrossz csak az egyik szakág, az egyre népszerűbb drift is ott szerepel az idei kínálaton. Sőt, a pünkösdi viadal Autósport Fesztivál néven fut, hiszen a ralikrosszozók mellett a driftesek is körözni fognak a RabócsiRingen.

Éjszakai driftőrület

Július első hétvégéjén lesz a Drift Fesztivál, majd augusztusban jön az év legnagyobb szenzációja, a Night Drift Allstars, az EEDC, a Kelet-európai Bajnokság ötödik futama. Ekkor ismét a gumikoptatás, az éjszakai füstölés kerül középpontba, a mással össze nem hasonlítható hangulatról tizenöt nemzet legjobb pilótái gondoskodnak majd nyolcszáz lóerős csodajárgányokkal.

A kínálatból a mini Forma–1, azaz a gokart sem hiányozhat, a Magyar Gokart Szövetség nyolcfutamos bajnokságának ötödik versenye lesz Máriapócson, mégpedig augusztus első hétvégéjén. A profik mellett az amatőrök is lehetőséget kapnak egy háromfordulós pontvadászaton.

A négykerekesek után a kétkerekesekről. A motorosok elsőként április 20-21-én, a MAMI Kupa versenyein mutathatják meg tudásukat, majd április 28-án egy gyorsasági motoros napon eleveníthetik fel a motorozás élményeit, aztán a tervek szerint rendszerint havonta látogathatnak el a megújult nyomvonalra.

Idei fejlesztések

Az idén is fejlesztik a mária-pócsi pályát, és a tervek szerint szeptemberben szeretnék átadni a régió első professzionális vezetéstechnikai pályájának első ütemét.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!