Sport

2013.04.13. 10:20

Máté egy jót szeretne versenyezni szombaton

Nyíregyháza - Az idén eddig egy versenyen indult Helebrandt Máté, a Nyírsuli gyaloglója. A februári az öt kilométeres fedett pályás országos bajnokságon hatodik felnőtt bajnoki aranyát szerezte. Azóta csak edzések jöttek nap nap után, szombaton viszont ismét megmérettetés vár Pokrovenszi József tanítványára, mégpedig a Prágához közeli Podebradyban.

Nyíregyháza - Az idén eddig egy versenyen indult Helebrandt Máté, a Nyírsuli gyaloglója. A februári az öt kilométeres fedett pályás országos bajnokságon hatodik felnőtt bajnoki aranyát szerezte. Azóta csak edzések jöttek nap nap után, szombaton viszont ismét megmérettetés vár Pokrovenszi József tanítványára, mégpedig a Prágához közeli Podebradyban.– Már nagyon várom az újabb versenyt, hiszen sok edzés van mögöttem – kezdte lapunk tájékoztatását Helebrandt Máté. – Több részletben, hat hetet készültünk tatán, most is innen indulunk a csehországi versenyre. Ugyan az időjárás néhányszor megnehezítette a dolgunkat, összességében rendben voltak az edzések.

– Jó formában érzem magam és bizakodva várom a csehországi versenyt, ahol tavaly a negyedik helyen végeztem – folytatta Máté. – Igazából egy jót szeretnék versenyezni, ez a legfontosabb, hiszen két hét múlva jön a békéscsabai országos bajnokság. A helyezéssel és az idővel kapcsolatosan sincs elvárás, de természetesen azért szeretnék minél jobban teljesíteni az erős nemzetközi mezőnyben, hiszen a szervezők szerint közel félszázan indulunk majd a húsz kilométeren.

Helebrandt Máté és Pokrovenszki József a magyar válogatott többi tagjával pénteken délután indult el a csehországi viadalra, ahonnan még Tatára utaznak vissza, és csak csütörtökön térnek haza Nyíregyházára.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!