Sport

2013.04.16. 12:17

Mészölynek tetszett az Akadémia, a város

A szövetségi edzők pozitív élményekkel zárták nyíregyházi látogatásukat.

A szövetségi edzők pozitív élményekkel zárták nyíregyházi látogatásukat.Meccs közben jöttek, meccs közben mentek. Pénteken délután a Nyíregyháza Spartacus-Kazincbarcika NB II-es focimeccs második félidejében érkezett Nyíregyházára Mészöly Géza az U 18-as, és Tuboly Frigyes, az U 16-os válogatott (ennek tagja a bozsikos Lipcsei Ádám) szövetségi edzője.

A két szakember szombaton előbb megnézte a Bozsik Akadémia-Honvéd Magyar Futball Akadémia U 19-es bajnoki meccsét, majd azt követően az U 17-esek találkozója közben elbúcsúzott a vendéglátóktól. A közben eltelt időszakról Mészöly Géza tájékoztatta lapunkat.

- Nagyon örülök annak, hogy végre eleget tudtunk tenni a Bozsik Akadémia, és a Nyírsuli vezetői meghívásának - kezdte Mészöly Géza.

Becsüljék meg magukat!

– Pénteken este ellátogattunk az akadémiai kollégiumba, ahol találkoztunk a srácokkal is. Ott elmondtam az ifjú focistáknak, hogy nagyon jó helyen vannak és becsüljék meg magukat. Őszintén és nem udvariasságból mondom, hogy nagyon elégedett vagyok az itt tapasztaltakkal. Beszéltünk az Akadémia és a Nyírsuli vezetőivel, így Neumann Gáborral, Nagy Sándorral, Kósa Árpáddal és Sitku Ernővel, s úgy látom, hogy jó kezekben vannak a fiatalok. Megnéztük az Akadémia épülő pályáit, és ez alapján még biztatóbb a kép, hiszen a jelenlegi egyetlen műfüves pályától többet érdemelnek a fiatalok, a nyíregyházi labdarúgás.

Mindezek pozitív hatása egy-két éven belül már látszani fog. Bízom benne, hogy az MLSZ, valamint a Bozsik Akadémia és a Nyírsuli között is egyre erősebb és eredményesebb lesz a kapcsolat. Azt is el kell mondanom, hogy maga a város is nagyon tetszett, vendéglátóink jóvoltából pedig szombaton délelőtt még a sóstói Állatparkba is kinéztünk, ami valóban európai színvonalú. Mindent egybe véve nagyon jól éreztük magunkat Nyíregyházán.

A Mészöly Géza irányította U 18-as válogatott jövőre házigazdaként vehet részt az U 19-es kontinensviadal döntőjén. Együttese nemrégiben magabiztosan, 5-2-re nyert az olaszok ellen. A magyar csapat kapuját sérüléséig Hrabina Alex, a Nyíregyháza Spartacus játékosa védte.

Alex vagány kapus

- Alex tehetsége kapus, az egyik legfontosabb erénye, hogy jól meccsel. Vagány srác, akit szeretnek a társai - summázta véleményét a nyíregyházi fiatalról a Mészöly Géza.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!