Sport

2013.04.26. 15:11

Szükség lesz a góllövőkre

Az Újváros Nyíregyházára, a kis Loki Mezőkövesdre látogat a 24. fordulóban.

Az Újváros Nyíregyházára, a kis Loki Mezőkövesdre látogat a 24. fordulóban.Vélhetően alaposan meg kell majd küzdenie a két NB II-ben szereplő hajdú-bihari csapatnak a pontokért a hétvégén: az utóbbi időben bombaformában lévő, a dobogóra is esélyes Balmazújváros az egykor szebb napokat is látott Nyíregyháza otthonába látogat szombaton 17 órától, míg DVSC-DEAC vasárnap 17 órától az egyik bajnokaspiráns együttesnél, a jelenlegi második helyezett Mezőkövesden vizitál.

Híres Gábor tanítványai hét közben pótolt mérkőzésen 1–0-ra verték a Putnokot, így pozitív eseménnyel a hátuk mögött várják a Szparit. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Brekk János vezetőedző nemrégiben lemondott a posztjáról, s a helyét nem kis meglepetésre a 47 éves Lucsánszky Tamás vette át a szabolcsiaknál. Azonban az új trénerrel sem remekel a csapat, pillanatnyilag a tabella nyolcadik helyén áll a Nyíregyháza, melynél ezúttal biztosan nem lép pályára Germán Tamás, akinek a térde sérült meg Szegeden. A két együttes őszi találkozóján 2–0-s újvárosi siker született, akkor a jelenleg a góllövőlistát 17 találattal vezető Urbin Péter és Sárközi Szabolcs vette be Balogh János kapuját.

Nehéz lesz

A kis Loki ellenfele, a Mezőkövesd a második helyen áll a Keleti csoport pontvadászatában, hátránya mindössze egyetlen pont a listavezető Vasassal (43 pont) szemben. A borsodi alakulat a tavaszi idényben csak egyszer kapott ki, illetve a Balmazújvárossal szemben ikszelt, a többi meccsén azonban magabiztos sikert aratott. A DEAC a tabella 15. helyéről várja a találkozót, Szalánczi Tamás alakulata legutóbb a Ferencváros II-től kapott ki 32-re úgy, hogy kétszer is vezetett a derbi során. Az őszi szezonban 1–1-es döntetlent játszottak a felek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!