Sport

2013.05.16. 14:09

A közönség és a Várda lehet a nyertes

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Kanyár–Bakta párharc előélete megköveteli a sokgólos mérkőzést, Gyarmaton bajnokot avathatnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Kanyár–Bakta párharc előélete megköveteli a sokgólos mérkőzést, Gyarmaton bajnokot avathatnak.

Mióta Koskovits György a tiszakanyári edző (ennek már két éve), csapata a Baktalórántházával rendre olyan mérkőzéseket játszik, amelyek 3–2-es hazai győzelmet hoznak. És mivel ez az eredmény nagyon sokféleképpen alakulhat ki, a felek ki is használták a lehetőségek tárházát. A 2011/2012-es bajnokság őszi szezonjában úgy nyert a Kanyár, hogy a Bakta 2–0-ra vezetett, aztán tavasszal úgy vágtak vissza a baktaiak, hogy a 90. percben 3–0-s volt az előnyük, a vendégek a ráadásban közelítették meg házigazdájukat.

Tét nélkül játszhatnak

A mostani bajnokság őszi szezonjában pedig változatos csata után könyvelhettük el a Baktalórántháza 3–2-es győzelmét: 0–1 után 2–1-re fordított a hazai csapat, a kanyári egyenlítést követően pedig a 72. percben Marics Gábor, tehát egy Tiszakanyáron is megfordult támadó vitte be a döntő találatot a már tíz emberrel játszó vendégcsapatnak.

Ezek után evidensnek tűnik, hogy a vasárnapi Tiszakanyár–Baktalórántháza meccs 3–2-es eredményt hoz majd, de a helyzet azért nem ennyire nem egyszerű. Koskovits György amondó, hogy a sorozat folytatódhat, a baktai játékos-edző, Illés László viszont gólszegényebb meccsre számít, és persze arra, hogy nem a hazai fél nyer. Mivel különösebb tétje már nincs az összecsapásnak (sajnos, gondolhatják mindkét oldalon, és persze mi, a megyei csapatokért aggódók is), megint összehozhatnak a felek egy olyan változatos ütközetet, amelynek a közönség lehet a nyertese.

Lenne miért visszavágni

Lesz még egy megyei rangadó, amelyen ha egyetlen pontot szerez a Várda (vagy Ibrányban veszít kettőt a Cigánd), akkor pezsgőzhet a listavezető. A gyarmatiakat viszont az őszi 8–2-es vereség felett érzett szégyenérzetük hajthatja. A Nyírbátort pedig az ezüstérem közelsége. Ugyan a tavalyi második a múltheti botlással némileg eltávolodott a biztos bentmaradást jelentő pozíciótól, de Létavértesen visszaveheti a kezébe a sorsa alakítását, főleg, ha az Ibrány is besegít a Cigánddal szemben.

Egy a bökkenő: a Létavértes parádésan szerepel tavasszal, tíz meccséből kilencet megnyert és csak egyet adott döntetlenre, két hete éppen az éllovas várdai csapat másfél éves veretlenségének vetettek véget. A Nagyecsed számára jobb esély nem is kínálkozik az első tavaszi győzelem megszerzésére, mint a sereghajtó Diósgyőr II elleni hazai összecsapás.

24. forduló (kezdés: 17): Szakvezetői várakozások

Szombat

Létavértes (5.)–Nyírbátor (3.)

Németh Károly, nyírbátori edző: – A Létáról az jut eszembe, hogy ha egy ilyen lendületben lévő, jól menedzselt, a magasabb szintű futballra hosszú évek alatt felkészített, és kiválogatott játékosokból álló csapattal mondjuk ötször kellene találkozni egymás után, akkor lehet, hogy három-négy alkalommal ők nyernének. De most csak egyszer kell játszanunk velük, és egy mérkőzésen minden megtörténhet...

Vasárnap

Tiszakanyár (8.)–Baktalórántháza (9.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A két csapat általában gólgazdag mérkőzést szokott egymással játszani, ami a nézők számára is igen élvezetes. Nem hiszem, hogy a felek között most is óriási különbség lenne, és erről árulkodik a tabella is, így aztán van esély rá, hogy mint az utóbbi időben mindig, ezúttal is egy gólnyi differencia dönti el a pontok sorsát. Nagyon szeretném, hogy a mi javunkra!

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Rettentően nehéz mérkőzésre számítok, ugyanis a gondjaink – amiben titkon reménykedtem, hogy el fognak kerülni bennünket – most felszínre kerültek. A sorozatterhelés miatt a félig sérült játékosok egészségi és fizikai állapota nem nevezhető optimálisnak, és emellett még két sárga lapos eltiltottunk is van Kozma József és Lakatos István személyében. Egyébként sem szeretem a Péntek doktor elnevezést, úgyhogy nálunk Vasárnap doktor fog dönteni a kezdőcsapat összeállításáról... Mindezek ellenére bízom benne, hogy sikeresen tudjuk venni a kanyári kirándulást, bár az általunk kitűzött cél nagyon messze került, de emellett vannak alternatív vágyaink is, amit viszont mindenképpen szeretnénk elérni.

Szatmár Unió FC (10.)–Várda SE (1.)

Virovecz Pál, a Szatmár Unió edzője: – A bajnokcsapat érkezik hozzánk, ám azt szeretnénk, ha az ünneplést egy héttel elhalasztanák. Van törlesztenivalónk, hiszen az ősszel Kisvárdán nagyon elbántak velünk. Bakos Bence sérülés miatt nem játszhat, a többiek rendelkezésre állnak.

Révész Attila, kisvárdai edző: – Jelenleg még képlékeny, hogy milyen kerettel utazunk Fehérgyarmatra, ugyanis több játékos kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, és azt gondolom, a bajnoki cím sorsa már eldőlt, így érthető okokból próbálom az osztályozóra ideális állapotba hozni a kulcsjátékosokat. Hasonlóan a létaihoz, most is a mérkőzés előtt jelöljük ki a kezdőcsapatot, viszont azt szeretném látni, hogy az akkor tapasztalttól nagyobb motivációval lépjen pályára a csapat.

Ibrány (11.)–Cigánd (2.)

Bíró Csaba, ibrányi edző: – Már a télen tudtuk, hogy a bajnokság végefelé nehéz széria vár majd ránk, csak ezzel a sérüléshullámmal nem számoltunk. Ebben a helyzetben is azon leszünk, hogy a hátralévő három fordulóban mindent megtegyünk a tisztes helytállás érdekében, és közben persze a pontokat is gyűjtögessük.

Nagyecsed (12.)–Diósgyőr II (14.)

Mircea Bolba, nagyecsedi edző: – Hetek óta most fordul elő először, hogy nem lesznek kiállási problémáink, tehát létszámban már valahogy már megvagyunk. Nagyon-nagyon szeretnénk hazai pályán végre győzelemmel befejezni a mérkőzést, ennek tükrében a héten úgy készültünk, hogy három pontot szerezzünk a nem túl acélosan szereplő diósgyőriek ellen. Egyedül Ascsillán László küzd sérüléssel.

További mérkőzések, szombat: Debreceni EAC (13.)–Tiszaújváros (4.), Hajdúszoboszló (7.)–Hajdúböszörmény (6.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!