Sport

2013.05.02. 09:54

Első számú magyar az első számú kínaival

A japán után litván ellenfelét is legyőzte Fucsovics Márton, aki a hazaiak legjobb teniszezőjével találkozik.

A japán után litván ellenfelét is legyőzte Fucsovics Márton, aki a hazaiak legjobb teniszezőjével találkozik.Pontosítunk: szemben az általunk közölttel Fucsovics Márton (383. a világranglistán) nem a kínai Gao Penget, hanem a japán Hiroki Moriját (202.) győzte le a kínai Anningban, az 50 ezer dolláros ATP-challenger-verseny első fordulójában. A viadal hatodik kiemeltjét a mostani ázsiai turnéja során másodszor búcsúztatta a nyíregyházi teniszező (6:0, 6:3).

És itt az újabb jó hír: a nyolcaddöntőben a litván Laurynas Grigelis (453.) sem tudta megállítani az egyre jobban belelendülő 21 éves magyart, aki 6:1, 6:4-re győzte le ellenfelét a salakpályás mérkőzésen, és ezzel bejutott a nyolc közé. A negyeddöntőben régi ismerős, az első számú kínai teniszező, Csang Cse (163.) vár Marcira. A 22 éves kínaival két éve már kétszer is találkozott a nyíregyházi legény, és egy-egy győzelem valamint vereség volt a mérleg.

És ha az ellenfélről azt írtuk, hogy hazája elsőszámú játékosa, akkor mindez immár Fucsovics Mártonra is igaz. Marci ugyanis a legfrissebb világranglistán a legelőkelőbb helyen jegyzett hazánkfia lett (legutóbbi pozíciójához képest kilenc egységet javított, és két helyezésnyire megközelítette karrierje eddigi legjobbját, a 381.-et), hiszen Balázs Attila elveszítette azokat a pontokat, amelyet a tavalyi bukaresti ATP-versenyen szorgoskodott össze, így ő a 438. helyre esett vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!