Sport

2013.05.16. 13:11

Gyűgyön gyalogol a kontinens élmezőnye

Gyűgy - Helebrandt Máté sérülése még nem gyógyult meg teljesen, így is a legjobb magyar szerezne lenni.

Gyűgy - Helebrandt Máté sérülése még nem gyógyult meg teljesen, így is a legjobb magyar szerezne lenni.A hét végén Dudince, azaz Gyűgy lesz az kontines gyaloglóinak központja, hiszen itt rendezik az Európa-kupa nyitányát. A szlovákiai, a Besztercebányai kerület apró városkája a Selmec folyó partja mellett fekszik és gyógyvízéről híres. Persze a versenyzők aligha erre gondolnak a verseny hallatán, bár a fárasztó távok teljesítése után bizonyára minden résztvevőnek jól esik majd egy mártózás a gyógyító vízben.

A magyar válogatott, a női és a férfi már pénteken elutazik a Budapesttől száz kilométernyire található Gyűgyre, a 20 km-es férfi csapat oszlopos tagja Helebrandt Máté, a Nyírsuli kiválósága.

Miként arról már beszámoltunk Pokrovenszki József tanítványa egy térdsérülés miatt nem tudott ott lenni a nemrégiben Békéscsabán rendezett országos bajnokságon, így nem gyarapíthatta érmei számát. Mivel az Európa-kupa miatt nem lehetett igazán pihennie, így még nem gyógyult meg százszázalékosan, ám így is vállalja a vasárnapi megmérettetést.

- Sajnos valóban nem gyógyultam meg teljesen, ám bízom benne, hogy ez nem okoz majd gondot az Európa-kupán. Igazán komoly célkitűzés most nincs, szeretném az aznapi formám alapján a legjobb időt teljesíteni, és a magyar válogatott tagjai közül a legjobb helyen végezni- summázta véleményét Helebrandt Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!