Sport

2013.06.30. 16:47

Az érmek negyede lett arany

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A bajnoki reményekből négy vált valóra és néhány parlagon maradt a hétvégi korosztályos országos atlétikai bajnokságon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A bajnoki reményekből négy vált valóra és néhány parlagon maradt a hétvégi korosztályos országos atlétikai bajnokságon.

Úgy kezdődött, hogy Ónodi Dávid 10.85 másodpercet futva egyetlen századdal szorult a második helyre az utánpótláskorú férfiak 100 méteres versenyszámában, és a Nyírsuli sportolóinak további szereplése is inkább balszerencsés volt a Városi Stadionban rendezett junior és U23-as országos bajnokságon. A sprinter másnap kétszázon visszavágott legyőzőjének, Bézsenyi Gergelynek (21.90), ezzel a vasárnap egyetlen nyíregyházi elsőségét szerezte.

Ami azt illeti, szombaton is több aranyéremben reménykedtek a szakemberek, ám „csak” az U23-as magasugró Bakosi Péter (216 cm), valamint a két junior diszkoszvető, Szikszai Róbert (60.62 méter) és Kerekes Dóra (45.32) szerzett aranyérmet. Nyerhetett volna még az U23-as hármasugró, Pál Robin, ám biztonsági ugrásai közül a 15.41 méteres csak a harmadik helyhez volt elegendő a két jó napot kifogó vetélytársával szemben. A dobókban legalább két elsőség maradt benne, a címvédő Kajibás Dalma a harmadik helyre szorult junior súlylökésben, Kerekes László az U23-as súlylökés favoritjaként szorult a második helyre, de ebben a versenyszámban legalább Szabó Péter fellökte magát a dobogó harmadik fokára, így a diszkoszban szerzett ezüsttel együtt kétszer volt jelenése az eredményhirdetésen. Nem volt szerencséje a junior gerelyhajító Balogh Eszternek, aki sokáig vezetett, majd az utolsó sorozat előtt is győztesnek látszott, ám ketten is túldobták, így maradt számára a bronz.

Szintén nem érte be egy éremmel Fábri Anna: a juniorok között 400 méteren harmadik, távolugrásban egyéni rekorddal második lett, és azonnal postázták számára a szerdai csehországi válogatott viadalra szóló meghívót. Ugyancsak a kellemes meglepetések közé tartozott Benke Renáta junior hármasugrásban szerzett harmadik helyezése. Az arany mellé súlylökésben bronzot szerzett Szikszai Róbert, míg Káplár János diszkoszvetésben szerzett ezüsttel, Aradi Stefánia kalapácsban vetett bronzzal zárta az országos bajnokságot.

A nyíregyháziak végül négy arany-, négy ezüst és nyolc bronzéremmel zárták a hazai rendezésű bajnokságot – az érmek száma a várakozásoknak megfelelő, az aranyaké a reméltnél egy kicsivel kevesebb. De hát ideáig is el kellett jutni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!