Sport

2013.06.19. 13:35

Már „csak” négy lépcsőfok

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Feczkó Tamás és a magyar amatőr labdarúgó-válogatott a lehető legjobb szereplésre törekszik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Feczkó Tamás és a magyar amatőr labdarúgó-válogatott a lehető legjobb szereplésre törekszik.A Keleti Régió válogatottja előbb a nyugati országrészt célozta meg, majd csütörtökön tovább utazik, mégpedig délre – nevezetesen Olaszországba.

A Feczkó Tamás szövetségi edző irányításával az elmúlt napokban Lentiben készülő együttes felkészülése ugyanis a végső fázishoz ért. A szabolcsi futballistákra építő különítmény június 22-én, az Azerbajdzsán elleni mérkőzéssel kezdi meg szereplését az amatőr Európa-bajnokságon. A Velence tartományban színre lépő magyarok két nappal később Észak-Írországgal, míg 27-én a házigazda olaszokkal találkozik.

Akkor még mosolyogtak

– Sokan mondták, milyen nagy dolog, hogy Magyarországot a legjobb nyolc európai csapat között szerepelhet, én pedig úgy gondolom, ez a társaság még ettől is nagyobb eredményre képes – fogalmazott határozottan Feczkó Tamás szövetségi edző. – Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy méltóképpen képviseljük az országot. Két esztendeje, a hazai selejtezősorozat nyitányán kitűztem egy célt, amit akkor játékosok is megmosolyogtak. Most már csak „négy” lépcsőfok választ el ettől... Nagyon bízom abban, hogy felállhatunk a dobogóra, annak is a legfelsőbb a fokára.

Ellenfélmustra

Ami némi problémát okozhat – az ellenfelek feltérképezése. Ennek érdekében minden kapcsolatot „bedobtak” a mieink.

– Nagyon örültem volna, ha a bolgárokkal játsszuk az első mérkőzést, mert a Román Labdarúgó Szövetségtől sikerült megszerezni a román-bolgár meccs felvételét – érzékeltette Feczkó Tamás, hogy az ő kívánságlistáján a balkániak fő helyet kaptak. Volna.... – De ők pechünkre, a másik csoportba kerültek. Az azeriek jelenleg még sötét lónak számítanak, viszont a szerb szövetségtől minden pillanatban megérkezhet az a felvétel, amelyen láthatjuk őket játék közben. Erre szokták mondani, hogy a helyszínen okosabbak leszünk, nyilván a torna során, Fogarasi Zoltán kollégámmal és barátommal lesz módunk részletesebben elemezni a riválisok mérkőzéseit. Jóslásokban sem érdemes bocsátkozni, az amatőr futball erőviszonyai nem feltétlenül egyezik a profi labdarúgásban megszokott sorrenddel. Kétségtelen, hogy a házigazdákkal egy ágon vagyunk, ami nem egyszerűsíti a dolgunkat, ráadásul ők úgy jutottak el idáig, hogy gólt sem kaptak. Ez azért jelent valamit... Hozzáteszem, a két évvel ezelőtti döntőből csak Oroszország van jelen ismét az Európa-bajnokság végküzdelmeiben.

A legjobb gyúró...

Mindenesetre Feczkó Tamás és „fiai” elszántan hangolnak az itáliai fellépésre, a nagy kalandra.

– Egészséges várakozást tapasztaltam a fiúk körében. A teljes stáb, és a játékosok is tisztában vannak azzal, első és valószínűleg utolsó lehetőség, hogy ilyen szintű eseményen mutassák meg magukat, hisz ez mégis csak egy nemzetközi torna. A Lentiben töltött három nap arra szolgált, hogy a srácok feltöltődjenek. Annál is inkább, mivel több, mint két hónapja szerda-szombati ritmusban játszották a meccseket, ami minden, csak nem megszokott az amatőr szférában. Ezért Bekecs Sándorra, Kelet-Magyarország legjobb gyúrójára komoly feladat hárult! Különösebb terhelésről az idény végén már szó sem lehetett, csak a taktikai elemek gyakorlásán, a frissítésén, a még nagyobb csapategység kialakításán volt a hangsúly.

A Keleti Régió néven szereplő magyar amatőrválogatott névsora

Kapusok: Makó Róbert (Nagyecsed), Tóth Szilveszter (Nyírbátor).

Védők: Patály János (Nyíregyháza Spartacus), Kaszás Norbert, Szűcs Ádám (mindkettő Felsőtárkány), Markos János (Dabas), Jeddi Béla, Ricsei Ferenc (mindkettő Nyírbátor), Tóth György (Várda SE).

Középpályások: Hadházi Dávid, Kóka Róbert, Lakatos László (mindhárman Nyírbátor), Benke Bálint (Monor), Ungi Lajos (Hajdúböszörmény), Fodor András (Várda SE), Mészáros Dániel (Dunaharaszti).

Támadók: Domokos Imre (Ebes), Laurinyecz Ákos (Gyula), Pálvölgyi Balázs (Nyírbátor), Less Krisztián (Tura).

Biztonsági tartalékok, az UEFA nevezési listáján szereplő további tíz játékos: Gazsi Ferenc (Baktalórántháza), Dolhai Máté (Tiszakanyár), Domokos Attila (Ebes), Rétsági Ákos (Dunaharaszti), Kaszás Norbert (Felsőtárkány), Bakonszegi Attila, Somogyi Tibor, Haburcsák Bertalan (mindhárman Hajdúszoboszló), Gombkötő Sándor (Demecser), Tóth Márton (Dabas).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!