Sport

2013.07.01. 11:41

Hatalmas küzdelem és újabb pont

Nyíregyháza - Elképesztő körülmények között, az elmúlt évek legdurvább Ypres raliján sikeresen jutott el a célig az Eurosol – Honda Civic Type-R csapat kettőse.

Nyíregyháza - Elképesztő körülmények között, az elmúlt évek legdurvább Ypres raliján sikeresen jutott el a célig az Eurosol – Honda Civic Type-R csapat kettőse.

Eurosol – Honda Civic Type-R

Ypres Rally 2013, összefoglaló

Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna

Ez a mezőny 50%-nak nem sikerült, ami nem is rossz arány, hiszen ezen a versenyen rendszerint 65%-a búcsúzik idő előtt a versenyzőknek.

A magyar csapat az abszolút 24. és a 2WD bajnokság 10. helyén zárt.

Bessenyey Zoltán: Szokás szerint nagyon boldog vagyok, hiszen az elmúlt hétvégén megint nagyon sokat tanultunk, nagyon sokat küzdöttünk és legyőztünk nagyon nagy ellenfeleket. Az, hogy ezzel most csak a 10. helyre sikerült jutnunk nem jelent semmit, hiszen ez a pont ugyanannyit ér számunkra, mint a győzelem Azori-szigeteken. Ezért ugyanúgy, vagy talán még jobban kellett küzdeni. 65 2WD autóból végig a 8-10 helyen autóztunk, és ha nincs egy gyorsasági erejéig egy elektromos problémánk, akkor minden bizonnyal minimum a nyolcadik helyen zárhattunk volna, ami azt hiszem a reális eredmény lehetett volna. El kellett fogadni, hogy ezen a futamon a helyieknek még nagyobb előnyük van, hiszen tudják előre mennyire lesznek levágva a kanyarok és mennyire nem kell elvenni a gázt egyes fordulókban.

Az is beszédes tény, hogy a saját (R3) kategóriánkat közel 6 perces előnnyel nyertük, és csak könnyebb autókkal (R2) vertek meg bennünket. Ettől még tény, hogy idén nem tudtunk harcolni az élmenőkkel, de mindenképpen szeretnénk ha lehet jövőre, már nagyobb helyismerettel azért revansot venni. Mindenki óvva intett ettől a futamtól, és mostmár értem miért. Hatalmas feladat és egy pillanatnyi kihagyást sem enged. Végig másodpercekért ment a küzdelem, amit persze nagyon élveztük, bár az időjárás nem könnyítette meg sem a dolgunkat, sem a gumiválasztást. Idén is nagyon sok törött autó állt az út szélén, de mellettük közel 150.000 néző is volt, ami mindenképpen nagyon kellemes érzés.

Szeretném most is megköszönni a csapat és a Honda, valamint a J.A.S. Motorsport segítségét, akik mind nagyon sokat tettek hozzá ehhez a futamhoz.

Köszönöm Juli és a belga barátaink segítségét is, hiszen nagyon sok információval láttak el a defektveszélyes helyekkel és a fontos kanyarokkal kapcsolatban.

Nagyon köszönöm a mérnököm, Lorenzo Borghini támogatását is, és most nem csak technikai, hanem főképpen emberi értelemben is.

Az ERC szezon első fele alapján továbbra is élen állunk a 2WD bajnokság sofőr, navigátor, és csapat értékelésében is.

Csak nekünk siekrült 4 alkalommal pontot szereznünk, aminek külön örülök, hiszen ez mutatja a Honda és a csapat fekészültségét. Mostantól a szezon második felére koncentrálunk, amely ha lehet még nehezebb lesz, hiszen egyre többen csatlakoznak a bajnoksághoz, így a mostanihoz hasonló nagy versenyekre lehet számítani.

Köszönet a támogatóknak!

Eurosol – Honda Civic Type-R Csapat

Ezek is érdekelhetik