Sport

2013.07.25. 11:42

Két keréken, biztonságban

Nyíregyháza - Ha szeretjük, vigyázzunk is kedvenc járművünkre – no és persze önmagunkra!

Nyíregyháza - Ha szeretjük, vigyázzunk is kedvenc járművünkre – no és persze önmagunkra! Örvendetesen gyarapszik a kerékpáros közlekedők száma, divattá vált a fiatalok és idősebbek körében egyaránt a jó öreg kétkerekű. A „trend” velejárója, hogy egyre értékesebb kerékpárok kerülnek kereskedelmi forgalomba és használatba – ez pedig fokozott figyelmet, óvintézkedéseket követel.

A magyarok 34,1 százaléka – anyagi okokból – az elmúlt 2-3 évben többet használta kerékpárját közlekedési eszközként, mint a korábbi esztendőkben. A rendszeresen kerékpározók 42,7 százaléka 5 ezer forint alatti, 42 százaléka 5 és 10 ezer forint közötti, míg 15,3 százaléka 10 ezer forintot meghaladó összeget takarított meg havonta annak köszönhetően, hogy nem autóval vagy tömegközlekedés jutott el például munkahelyére vagy bevásárolni. Többek között ezek derülnek ki abból az online kérdőíves kutatásból, amelyet az AEGONdirekt.hu egoMedia üzletága végzett el.

Lopni is szeretik…

A felmérésből más is kiderül: sokkal több kerékpárt is lopnak el! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 51 százalékos a növekedés, ez sajnálatos módon a második legrosszabb mutató az országban. Erre, illetve a megelőzésre, valamint a biztonságos kerékpározás egyéb feltételeire is felhívja a figyelmet az a program, amelyet a Kelet-Magyarország kezdeményezésével közösen szervez meg lapunk, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pontosan egy hét múlva (ld. ténybox).

A közös program apropóján cikksorozatban foglalkozunk a kerékpározás kultúrájával, népszerűsítésével. Az együttműködő partnerek nyilatkozataiból megtudhatjuk, mire ügyeljünk a közlekedés során, milyen szabályok vonatkoznak kimondottan a kerekezőkre, milyen felszereléssel (felszereltséggel) indulhatunk útra, illetve hogy ki mit tett és tesz a biztonságos kerékpáros közlekedés elterjedéséért.

Tartsanak velünk!

 

Partnerek, programok

Együttműködő partnerek:

- Kelet-Magyarország;

- Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala;

- Sz-Sz-B Megyei Rendőr-főkapitányság.

Időpont: 2013. 08. 01., csütörtök, 15.00-18.00 óra

Helyszín: Nyíregyháza, Kossuth tér

Tervezett programok:

- kerékpáros szlalompálya;

- motoros szimulátor;

- „trükkös kerékpár” tesztelése;

- „részegszemüveg” kipróbálása;

- rendőrségi, szakértői tájékoztatás;

- kerékpárok mikropontos megjelölése, Kelet-Magyarország előfizetőinek 40 %-os kedvezménnyel;

- kerékpársorsolás a Kelet-Magyarország előfizetői között (16.00 óra)

 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!