Sport

2013.07.22. 09:18

Lemaradt a moszkvai járatról és a versenyről

A beutazáshoz szükséges vízum hiányában nem repülhetett Moszkvába Marci, akár pénz- és pontbüntetés is lehet a következmény.

A beutazáshoz szükséges vízum hiányában nem repülhetett Moszkvába Marci, akár pénz- és pontbüntetés is lehet a következmény. Fucsovics Márton mégsem indulhat a kazahsztáni Asztanában hétfőn kezdődő ATP-challenger-versenyen. A nyíregyházi teniszező nem szállhatott fel a Bécsből Moszkvába induló repülőgépre, mert a francia edzője által megkért, az oroszországi beutazáshoz szükséges meghívólevele nem érkezett meg időben.

Az csak a legkisebb gondot okozó következmény, hogy Marci így újabb világranglista-pontszerzési esélyről és pénzkereseti lehetőségről maradt le, hanem még az is meglehet, megbünteti őt az ATP. A világszervezet ugyanis szigorúan szankcionálja a kései visszalépéseket, és ha nem fogadják el az indokát, akkor pénzbüntetésre, adott esetben pontlevonásra is számíthat. Remélhetőleg utóbbiakra nem kerül sor, és az első számú magyar játékos nyugodtan készülhet a következő, spanyolországi fellépésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!