Sport

2013.07.25. 11:51

Világversenyen érezhetik magukat

A pénteken kezdődő, új rendszerű országos bajnokságon is szépen szerepelnének a nyírsulisok.

A pénteken kezdődő, új rendszerű országos bajnokságon is szépen szerepelnének a nyírsulisok. Újít a Magyar Atlétikai Szövetség, és selejtezőt is rendez a döntők előtt a hétvégi 118. felnőtt országos bajnokságon. Így aztán a budapesti Ikarus-pályán esedékes viadal nem két-, hanem háromnapos lesz, magyarán már pénteken megkezdődnek a küzdelmek.

Az már más kérdés, hogy a magyar atlétika van-e olyan erős, és főleg olyan népesek-e a mezőnyök, hogy szükség legyen a kvalifikációra, mindenesetre a törekvés arra irányul, hogy a világversenyekhez hasonló módon egymást követő két nap is jól kelljen teljesítenie a sportolóknak. A módszer életképességére vonatkozó aggodalmunkat tovább erősíti az a közlemény, amely a szövetség honlapján jelent meg, és bizonyos versenyszámokban (férfi 110 m gát és magasugrás valamint női rúdugrás) máris törölte a selejtezőket, illetve előfutamokat, hozzátéve, hogy amennyiben a jelentkezéskor bármely ügyességi vagy futószám induló létszáma tíz, illetve kilenc résztvevő alá csökken, akkor automatikusan törlődnek az előcsatározások...

Így vagy úgy, a Nyírsulit képviselő sportolóktól elvárható néhány jó eredmény. Még úgy is, hogy többségében utánpótláskorú (ifjúsági, junior, U23) nyíregyházi versenyzőket neveztek be a bajnokságra, akiknek az idei fő versenye az elmúlt hetekben rendezett Európa-, illetve világbajnokság volt.

Ha pusztán a nevezési eredményeket nézzük, akkor a százon és kétszázon második legjobb idővel rendelkező Ónodi Dávid, a magasugrók között a legjobb idei teljesítményt magáénak tudó Bakosi Péter, a harmadik legnagyobb ugrással büszkélkedő hármasugró, Pál Robin valamint – amennyiben rajthoz is áll – az ifjúsági világbajnokságon egyéniben nyolcadik, a felnőtt nevezési listán második Palásti Luca harcban lehet a dobogóért. Nem beszélve a férfiak 4x100 méteres váltójáról, amely Vígvári Szabolcs, Resán Gergely, Vas Dávid, Ónodi Dávid összetételben szintén érmet szerezhet.

Ott lesz a diszkoszvetés mezőnyében a junior Európa-bajnok Szikszai Róbert is, aki a felnőttek közé érkezve 25 dekával nehezebb szerre vált. A szakma is kíváncsi arra, hogy mire megy a kétkilós diszkosszal a múlt hétvégén az olaszországi Rietiben diadalmaskodó sportoló, mindenesetre a szerdai edzésen mért dobása egyik hatvan méter feletti volt...

 

118. felnőtt bajnokság

Az országos bajnokságra benevezett Nyírsuli-sportolók (zárójelben a nevezési eredmények, és a nevezési helyezés)

Férfiak. 100 m: Ónodi Dávid (10.63, 2.). 200 m: Ónodi (21.29, 2.). Magasugrás: Bakosi Péter (219, 1.). Hármasugrás: Pál Robin (15.68, 3.). Súlylökés: Kerekes László (15.53, 8.). Diszkoszvetés: Szikszai Róbert (54.52, 6.), Káplár János (49.93, 8.). 4x100 m: Nyírsuli (nincs nevezési idő).

Nők. 400 m: Palásti Luca (54.47, 2.). Hármasugrás: Benke Anita (11.52, 11.). Diszkoszvetés: Kerekes Dóra (45.50, 6.). Gerelyhajítás: Balogh Eszter (43.37, 9.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!